Categories: Sport

Mozzart uz odbojkašku porodicu Borac

-Zahvaljujem se kompaniji Mozzart što su prepoznali naš rad i jednu zdravu sportsku priču. Momci i djevojke vrijedno treniraju i takmiče se, ali se i druže i navijaju jedni za druge na utakmicama. Smatramo da su to vrijednosti koje trebamo zajednički promovisati. Srećni smo što sada uz sebe imamo ovakvog sponzora i nadamo se novim uspjesima i nastavku saradnje- kaže Aleksandar Dakić, predsjednik OK Borac.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Muški sastav gaji tradiciju dužu od dvije decenije. Za to vrijeme ostvarili su brojne uspjehe i iznjedrili igrače regionalnih i evropskih klubova. Igrali su finala Kupa RS i Kupa BiH, a najveći uspjeh im je osvojeno treće mjesto u Premijer ligi BiH, gdje ih je bod dijelio od drugoplasiranog.

Trenutno imaju oko 80 članova, od kojih je oko 20 u prvom timu, a ostali su omladinci- što je najveći broj mladih odbojkaša u Borcu od osnivanja. Njihovi pioniri igraju na turnirima, a kadeti i juniori Kadetsku ligu RS gdje su se u zadnje dvije godine plasirali na završne turnire RS i BIH među četiri najbolje ekipe na oba nivoa.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Seniori su prvi na tabeli Premijer lige BiH nakon tri odigrana kola u ovoj sezoni. Prvi tim sutra u dvorani Borik očekuje utakmica polufinala Kupa RS protiv OK Mladost iz Brčkog, pa se nadaju prolasku u finale u novoj opremi iz Mozzarta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Pobjedama, uz podršku novog sponzora, nadaju se i odbojkašice ŽOK Borac. Ranije su se takmičile kao posebna selekcija u zajedničkoj odbojkaškoj porodici Borca, a protekle dvije godine imaju svoj klub.

Za kratko vrijeme ove talentovane djevojke ostvarile su velike uspjehe i to sa skromnim finansijama kluba. U 2018. godini, kada su počele da se takmiče, igrale su Drugu ligu RS, a već iduće ušle su u Prvu ligu. Prošle godine postale su prvakinje RS i plasirale se u Premijer ligu BIH. Ove sezone cilj im je opstanak u najvišem nivou takmičenja u državi, te da ojačaju svoje redove i u narednom periodu dođu do novih pobjeda.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Trenutno imaju čak 170 igračica, među kojima je oko 150 omladinki. Njihove juniorke i kadetkinje se takmiče na turnirima, a pionirke u Pionirskoj ligu RS. Želja im je da napreduju i krenu stopama starijih koleginica iz prvog tima.

Klubu podršku u radu pruža Grad Banja Luka, resorno Ministarstvo, pojedini sponzori, a sada je uz odbojkašku porodicu Borca stala i kompanija Mozzart.

Redakcija

Recent Posts

NATO: Ruski hibridni napadi na Europu se intenziviraju

Članice NATO-a duboko su zabrinute zbog nedavnih hibridnih napada na Češku, Estoniju, Njemačku, Latviju, Litvu,…

38 minuta ago

Sedma uzastopna titula za Crvenu zvezdu

Crvena zvezda je na svom terenu uspjela da savlada ekipu TSC-a rezultatom 2:1 i time…

39 minuta ago

Kako svaki put da prepoznate domaće jagode?

​Jagode su simbol ljeta, a njihova sezona donosi radost mnogima. Iako su ove crvene poslastice…

2 sata ago

Finalni prijedlog rezolucije o Srebrenici upućen UN-u

Konačni prijedlog rezolucije kojom se 11. juli proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici…

3 sata ago

Lejkersi u potrazi za novim trenerom

Promjene u ''Gradu anđela'' – nakon dvije sezone na klupi Los Anđeles Lejkersa dani su…

3 sata ago