Categories: Lifestyle

Neodoljivi parfemi za jesenje dane

 

Sva jesen donosi uzbuđenje zbog novog početka. Također predstavlja vrijeme za potpuni makeover, pa će vam biti potrebna nova garderoba, toplija šminka, ali i toplije note parfema. Pravi miris može biti savršen pratitelj s promjenom godišnjih doba. Za jesen birajte slatke cvjetne, začinske i duboke drvene note. Donosimo vam nekoliko parfema s kojima ćete mirisati posvuda do kraja godine.

REPLICA By the Fireplace

Parfem „Replica By the Fireplace“ predstavljen je 2015., a kreirao ga je Marie Salamagne. Gornje note su karanfilić, ružičasti biber i cvijet narandže; srednje note su kesten, drvo Guaiac i kleka; bazne note su vanilija, peru balzam i cashmeran. Ovaj slatki, drvenasti, jantarni miris za muškarce i žene dio je kolekcije parfema „Replica“ inspirirane uspomenama, a najbolje dolazi do izražaja u jesenjim i zimskim mjesecima.

Burberry Body

„Body“ brenda „Burberry“ je chypre voćni miris za žene, predstavljen 2011. godine, a kreirao ga je Michel Almairac. Gornje note su breskva, pelen i bijela frezija; srednje note su ruža, sandalovo drvo i iris; bazne note su mošus, kašmir, vanilija i amber. Ovaj svevremenski puderasto-drvenasti miris idealan je za svakodnevno nošenje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Armani Terra Di Gioia

Terra di Gioia“ brenda „Giorgio Armani“ je amber cvjetni miris za žene. Predstavljen je prošle goine, a kreirali su ga Fabrice Pellegrin, Nathalie Lorson i Honorine Blanc. Gornje note su kruška, mandarina i bergamot; srednje note su cvijet badema i jasmin; bazne note su amberwood i mošus.  Ovaj senzualni parfem s učinkom zagrijavanja odaje počast suncem obasjanoj morskoj obali.

Chanel Gabrielle

„Gabrielle“ brenda „Chanel“ je cvjetni miris za žene, predstavljen 2017. godine, a kreirao ga je Olivier Polge. Gornje note su grejpfrut, mandarina i crna ribizla; srednje note su cvijet narandže, jasmin, ylang-ylang, tuberoza, đurđevak, kruška i ružičasti biber; bazne note su mošus, sandalovo drvo, cashmeran i korijen irisa. Miris je ovo, kako kažu njegovi tvorci, namijenjen ženama koje paze na svoje potrebe i izražavaju svoje mišljenje, onima koje uistinu sjaje dok pokazuju svoju blistavu osobnost.

Jo Malone Pomegranate Noir Cologne

„Pomegranate Noir“ londonskog brenda „Jo Malone“ je aromatični voćni miris za žene i muškarce. Kreirao ga je Beverley Bayne. Gornje note su nar, rabarbara, šljiva, malina i lubenica; srednje note su karanfilić, ružičasti biber, drvo Guaiac, olibanum, opoponaks, ruža, jasmin i đurđevak; bazne note su kedar iz Virdžinije, pačuli, mošus i amber. Zavodljiv je, intenzivan i zagonetan te kao stvoren za jesen i hladniji period godine.

Juliette Has a Gun Mmmm…

„Mmmm…“ brenda „Juliette Has A Gun“ je miris za žene i muškarce. Predstavljen je 2016. Gornje note su malina, geranium i neroli; srednje note su tuberoza, iris, cvijet narandže i jasmin sambac; bazne note su vanilija, karamela, sandalovo drvo, heliotrop, bijeli mošus i pačuli. Kremast je, mekan, ugodan i savršeno se uklapa u sve što jesen predstavlja.

The post Neodoljivi parfemi za jesenje dane appeared first on Azra Magazin.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

DOK SU DRUGI ROŠTILJALI, ČOLA SE OŽENIO 1. MAJA: Ovako je to izgledalo

Zdravko Čolić, legenda muzičke scene, svakog maja ima dva posebna razloga za slavlje – i…

10 sekundi ago

“Žute potvrde” za EU izbore; velike kazne za prekšitelje izborne šutnje

Slaven Hojski i Maja Ljubić KutnjakFoto: U mreži Prvog / HTVNa lipanjskim izborima hrvatski građani…

1 sat ago

Hladnokrvni Rus razbio Alkaraza i utišao Madrid

Dvostruki uzastopni šampion Karlos Alkaraz neće ispisati istoriju i po treći put osvojiti masters u…

1 sat ago

Kako olakšati bebi nicanje zuba

Neke bebe se rode sa jednim ili dva zuba, a neke i prohodaju a da…

3 sata ago

Kolumbijski predsjednik Petro najavio prekid diplomatskih odnosa s Izraelom

Gustavo PetroFoto: Luisa Gonzalez / ReutersKolumbijski predsjednik Gustavo Petro rekao je u srijedu da će…

3 sata ago

Senzacija na SP u snukeru, kraj za velikog favorita

U čuvenom “Krusibl“ teatru u Šefildu je u toku Svjetsko prvenstvo u snukeru koje polako…

3 sata ago