Categories: Sport

“Dovedu 26 žena u hotel, zovem ih, kažu da nisu tu, a vidim ih na kamerama”

Jedan od najvećih skandala u historiji fudbala desio se 2010. godine i to nekoliko mjeseci nakon što je reprezentacija Meksika došla do osmine finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Meksiko je igrao prijateljski meč protiv Kolumbije u Monterreyu, a nakon utakmice igrači su organizovali zabavu koja je okončana sa supenzijama, kaznama, čak i ostavkama.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Više od 12 godina nakon tog incidenta svega šta se dešavalo te noći prisjetio se Nesto de La Torre, tadašnji selektor Meksika koji je i podnio ostavku.

“Šta se desilo u Monterreyu? Otišli su da divljaju. Dovedu 26 žena u hotel. Sve se vidjelo na kamerama”, kazao je bivši igrač i trener ekipe Chivas de Guadalajara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Vratili smo se u Mexico City oko pola osam, ušao sam u ured i već su bile novine ispred mene. Počeo sam da ih čitam i vidim šta se dešavalo.”

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Odmah sam nazvao Carlosa Velu i rekao samu šta je uradio i da će biti kažnjen. Razgovarao sam sa svima. Bilo je 16 igrača na zabavi. Govore mi da nisu otišli, a ja ih vidio na kamerama.”

De La Tore je otkrio i neobično pitanje koje mu je postavio jedan od igrača koji je postoa zabrinut da neće dobiti otkaz u klubu.

“Najčudnije od svega je što me jedan igrač koji je igrao u inostranstvu pitao da li su postavljene i kamere u kupaonici.”

Sve se završilo tako što su organizatori zabave Carlos Vela i Efrain Juarez izbačeni iz reprezentacije na čak šest mjeseci dok su bili i novčanu kaznu.

Rafael Marquez, Gerardo Torrado, Guillermo Ochoa, Francisco Javier Rodriguez, Pablo Barrera, Giovani Dos Santos, Javier Hernendez, Enrique Esqueda i Hector Moreno su igrači koji su prošli sa kaznom od po 4.000 dolara.

Redakcija

Recent Posts

Dragocjeni lijek iz prirode, obavezno je sada naberite i čuvajte za zimu

U ovo doba godine žanju se zasadi kamilice, pa obavezno na pijacama potražite cijelu sušenu…

1 sat ago

IVICA PULJIĆ IZ WASHINGTONA SAOPŠTIO VIJEST: Odlazi Gabriel Escobar!

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/gabriel-escobar.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/gabriel-escobar.jpg","caption":"Gabriel Escobar","bg":"cac9d0"}] "Od sredine ovog mjeseca Gabriel Escobar više neće biti zamjenik pomoćnika američkog državnog…

1 sat ago

Šta za Đokovića znači povlačenje Sinera u Rimu

Janik Siner neće učestvovati na Mastersu u Rimu, pošto se zbog povrede kuka povukao sa…

1 sat ago

Mislila je da ima sretan brak i vijernog muža dok nije pogledala u njegov telefon: Poziv koji je usred noći dobio Taške, Viki je potpuno zbunio

Muž Viki Miljković umalo stradao zbog voditeljke Pevačica Viki Miljković u ljubavi je s muzičarem…

2 sata ago

Pucker up, bro. | #Shorts #keyandpeele

Paramount+ is here! Stream Key & Peele now on Paramount+. Try it FREE at https://bit.ly/3qyOeOf.

2 sata ago

IBRAHIMOVIĆ O PORODICI: Morate razumjeti Balkan, tamo je ponos velika stvar

Jedan je od najboljih napadača 21. vijeka, igrao je u gotovo svakom velikom evropskom klubu,…

3 sata ago