in

“Dovedu 26 žena u hotel, zovem ih, kažu da nisu tu, a vidim ih na kamerama”

Slatka-Tajna.Eu

Jedan od najvećih skandala u historiji fudbala desio se 2010. godine i to nekoliko mjeseci nakon što je reprezentacija Meksika došla do osmine finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Meksiko je igrao prijateljski meč protiv Kolumbije u Monterreyu, a nakon utakmice igrači su organizovali zabavu koja je okončana sa supenzijama, kaznama, čak i ostavkama.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Više od 12 godina nakon tog incidenta svega šta se dešavalo te noći prisjetio se Nesto de La Torre, tadašnji selektor Meksika koji je i podnio ostavku.

“Šta se desilo u Monterreyu? Otišli su da divljaju. Dovedu 26 žena u hotel. Sve se vidjelo na kamerama”, kazao je bivši igrač i trener ekipe Chivas de Guadalajara.

“Vratili smo se u Mexico City oko pola osam, ušao sam u ured i već su bile novine ispred mene. Počeo sam da ih čitam i vidim šta se dešavalo.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Odmah sam nazvao Carlosa Velu i rekao samu šta je uradio i da će biti kažnjen. Razgovarao sam sa svima. Bilo je 16 igrača na zabavi. Govore mi da nisu otišli, a ja ih vidio na kamerama.”

De La Tore je otkrio i neobično pitanje koje mu je postavio jedan od igrača koji je postoa zabrinut da neće dobiti otkaz u klubu.

“Najčudnije od svega je što me jedan igrač koji je igrao u inostranstvu pitao da li su postavljene i kamere u kupaonici.”

Fiesta del Tri en Monterrey tuvo 25 mujeres y un travesti: Néstor de la  Torre | ABC Noticias

Sve se završilo tako što su organizatori zabave Carlos Vela i Efrain Juarez izbačeni iz reprezentacije na čak šest mjeseci dok su bili i novčanu kaznu.

Rafael Marquez, Gerardo Torrado, Guillermo Ochoa, Francisco Javier Rodriguez, Pablo Barrera, Giovani Dos Santos, Javier Hernendez, Enrique Esqueda i Hector Moreno su igrači koji su prošli sa kaznom od po 4.000 dolara.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Takmičarka zbog Darka Lazića smršala 33 kilograma: „Bila sam nesigurna, plakala sam svaki dan“

RAT UŽIVO: Iranski dronovi ‘igraju sve značajniju ulogu’ u ruskoj strategiji uništavanja ukrajinske infrastrukture