Categories: Biznis

Xiaomi CyberDog stiže u BiH i osigurava sjajne popuste na Xiaomi asortimanu

Robotska verzija pametnog psa postala je stvarnost, zahvaljujući elegantnom i futurističkom uređaju koji je predstavila Xiaomi kompanija, a koji nosi naziv Xiaomi CyberDog. Ovaj četveronožni robotski ljubimac je eksperimentalni proizvod sa „open-source“ softverom, koji ima nevjerovatne mogućnosti prilagodbe sa nizom senzora i kamera.

Model radi na NVIDIA procesoru koristeći platformu Jetson Xavier. Unutrašnji motor omogućava cyber psu da se kreće brzinom od 11,52 km/h. Poput pravog kućnog ljubimca, ovaj CyberDog izvodi naredbe, izbjegava prepreke i u mogućnosti je pratiti svog vlasnika.

Dimenzije Xiaomi CyberDog-a su 77,1 x 35,5 x 40 cm, a težina 14 kg. Za analizu okruženja u stvarnom vremenu, robot koristi instaliranih 11 senzora visoke preciznosti. Opremljen je kamerama sa umjetnom inteligencijom i podrškom za računarski vid. U autonomnom načinu rada robot prati objekte i gradi mapu kretanja. Podržava glasovnu kontrolu, a za bolju percepciju zvuka u model je ugrađeno čak 6 mikrofona. Uređaj može reagovati na glasovne naredbe, uključujući prepoznavanje odabranih riječi i uputa. Robot također ima integrisanu SSD memoriju od 128 GB. S obzirom na to da se radi o inteligentnom robotu, njime je moguće upravljati i putem pametnog telefona, zahvaljujći mobilnoj aplikaciji.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Oprema Xiaomi CyberDog-a uključuje senzore za dodir, GPS modul, ultraširoki objektiv fish eye, dubinsku kameru Intel RealSense D450 i SLAM navigacijsku tehnologiju. Sve te komponente omogućuju robotu poluautonomnu navigaciju u prostoru. Motor koji pokreće ovog robota nudi do 220 okretaja u minuti i okretni moment od 32 Nm.

CyberDog ima 3 USB priključka tipa C i HDMI priključak. Prema Xiaomiju, može se koristiti za prilagodbu hardvera, a dodatno može imati LiDAR senzore, panoramske kamere ili jaka svjetla za traženje.

Ne propustite promociju sjajnog Xiaomi CyberDog-a 12.07. u Sarajevu sa početkom od 19h i uvjerite se u napredne komponente današnje tehnologije. Zatim u periodu od 20h do 21h uživajte u 10 posto popusta na kompletnom Xiaomi asortimanu u Xiaomi Store-u.

Promocija se nastavlja u Banja Luci 13.07. sa početkom od 19h, a u Xiaomi Store-u vas također očekuje 10 posto popusta na kompletnom asortimanu u periodu od 20h do 21h.

Redakcija

Recent Posts

SNSD poziva partije iz RS da ne učestvuju na lokalnim izborima 6. oktobra

Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), izjavio je kako je prijedlog te stranke da…

10 minuta ago

DOK SRBIJA BRUJI O INCIDENTU, EVO ŠTA RADE MARKO I LUNA: Isplivala prva fotka iz doma Miljkovića nakon hapšenja

Srbija bruji o incidentu koji je napravio Marko Miljković, a Luna se sada po prvi…

25 minuta ago

Objavljena lista najplaćenijih sportista, evo gdje je Jokić

Na Forbesovoj listi najbolje plaćenih sportista dominira Portugalac Kristijano Ronaldo sa svojim basnoslovnim ugovorom u…

26 minuta ago

3. Social Media Summit: Doživite snagu novih tehnologija i unaprijedite svoje kreativne strategije

Social Media Summit će na jednom mjestu okupiti  govornike iz cijele regije, koji će dijeliti…

1 sat ago

ODBIO 25.000 EURA OD VLADE: Baby Lasagna sve oduševio ovim potezom, bravo majstore

Ovogodišnji hrvatski predstavnik na Evroviziji, Baby Lasagna oduševio je cjelokupnu javnost svojim potezom da donira novac koji…

1 sat ago

Europska komisija istražuje Metu oko zaštite djece na platformama

EK pokrenuo istragu protiv MeteFoto: - / ShutterstockEuropska komisija objavila je da je pokrenula istragu…

2 sata ago