in

Xiaomi CyberDog stiže u BiH i osigurava sjajne popuste na Xiaomi asortimanu

Xiaomi CyberDog stiže u BiH i osigurava sjajne popuste na Xiaomi asortimanu
Slatka-Tajna.Eu
Xiaomi CyberDog stiže u BiH i osigurava sjajne popuste na Xiaomi asortimanu

Robotska verzija pametnog psa postala je stvarnost, zahvaljujući elegantnom i futurističkom uređaju koji je predstavila Xiaomi kompanija, a koji nosi naziv Xiaomi CyberDog. Ovaj četveronožni robotski ljubimac je eksperimentalni proizvod sa „open-source“ softverom, koji ima nevjerovatne mogućnosti prilagodbe sa nizom senzora i kamera.

Model radi na NVIDIA procesoru koristeći platformu Jetson Xavier. Unutrašnji motor omogućava cyber psu da se kreće brzinom od 11,52 km/h. Poput pravog kućnog ljubimca, ovaj CyberDog izvodi naredbe, izbjegava prepreke i u mogućnosti je pratiti svog vlasnika.

Dimenzije Xiaomi CyberDog-a su 77,1 x 35,5 x 40 cm, a težina 14 kg. Za analizu okruženja u stvarnom vremenu, robot koristi instaliranih 11 senzora visoke preciznosti. Opremljen je kamerama sa umjetnom inteligencijom i podrškom za računarski vid. U autonomnom načinu rada robot prati objekte i gradi mapu kretanja. Podržava glasovnu kontrolu, a za bolju percepciju zvuka u model je ugrađeno čak 6 mikrofona. Uređaj može reagovati na glasovne naredbe, uključujući prepoznavanje odabranih riječi i uputa. Robot također ima integrisanu SSD memoriju od 128 GB. S obzirom na to da se radi o inteligentnom robotu, njime je moguće upravljati i putem pametnog telefona, zahvaljujći mobilnoj aplikaciji.

 

Oprema Xiaomi CyberDog-a uključuje senzore za dodir, GPS modul, ultraširoki objektiv fish eye, dubinsku kameru Intel RealSense D450 i SLAM navigacijsku tehnologiju. Sve te komponente omogućuju robotu poluautonomnu navigaciju u prostoru. Motor koji pokreće ovog robota nudi do 220 okretaja u minuti i okretni moment od 32 Nm.

CyberDog ima 3 USB priključka tipa C i HDMI priključak. Prema Xiaomiju, može se koristiti za prilagodbu hardvera, a dodatno može imati LiDAR senzore, panoramske kamere ili jaka svjetla za traženje.

Ne propustite promociju sjajnog Xiaomi CyberDog-a 12.07. u Sarajevu sa početkom od 19h i uvjerite se u napredne komponente današnje tehnologije. Zatim u periodu od 20h do 21h uživajte u 10 posto popusta na kompletnom Xiaomi asortimanu u Xiaomi Store-u.

Promocija se nastavlja u Banja Luci 13.07. sa početkom od 19h, a u Xiaomi Store-u vas također očekuje 10 posto popusta na kompletnom asortimanu u periodu od 20h do 21h.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KANADA I AMERIKA GA ČEKAJU: Bubi najavio turneju

KANADA I AMERIKA GA ČEKAJU: Bubi najavio turneju

Nuni i Zoran – smijeh do suza – Omegle