Categories: Biznis

NOVI POSVE ELEKTRIČNI CITROËN Ë-C4 X I C4 X

AUTOMOBILI KOJI PRKOSE PRAVILIMA:

SPAJAJU ELEGANTNU SILUETU FASTBACKA S BEZVREMENSKIM STILOM ČETVEROVRATNE LIMUZINE I STAVOM SUV-a

Citroën je danas predstavio novi, posve električni ë-C4 X i novi C4 X. Njihov jedinstven i elegantan dizajn trebao bi privući kupce koji traže pristupačno srednje veliko vozilo koje je ujedno alternativa kompaktima i SUV-ovima.

Po uzoru na posve novi Citroën C5 X, novi ë-C4 X i C4 X prkose tradicionalnom dizajnu kompaktnih karoserija kako bi kupcima ponudili nešto posve jedinstveno: dizajn crossovera koji spaja elegantnu siluetu fastbacka sa suvremenim stavom SUV-a i bezvremenskim klasikom – prostranom limuzinom s četvorim vratima.

U nove modele ë-C4 X i C4 X također se ugrađuje najnovija generacija multimedijskog sučelja marke Citroën. Riječ je o sustavu MyCitroën Drive Plus koje kupcima nudi sveobuhvatan paket značajki za povezivanje i povezanih usluga.

„Uzbuđeni smo zbog prilika koje pružaju novi modeli ë-C4 X i C4 X. Vjerujemo da će oni značajno pridonijeti prisutnosti naše marke i ciljevima rasta prodaje, posebno na međunarodnim tržištima i u Europi”, rekao je Vincent Cobée, direktor marke Citroën. „Brojni su nam kupci povjerili kako žele pristupačnu, odgovornu i profinjenu zamjenu za kompakte i SUV-ove iz segmenta srednje velikih vozila, a ovo je naš najbolji pokušaj da im tu želju i ispunimo: automobili usmjereni prema budućnosti, s upečatljivim dizajnom crossovera koji pružaju svu udobnost, tehnologiju, sigurnost i vrijednost koju očekujete od marke Citroën, kao i nenadmašnu prostranost i svestranost limuzine te sve prednosti električnog pogona s nultom stopom emisija”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Citroën se odlučio na odvažan korak te je na mnogim europskim tržištima, gdje je prodaja elektrificiranih vozila već uzela maha, ponudio samo posve električni ë-C4 X.

S motorom snage 100 kW i dosegom do 360 km, novi ë-C4 X bit će jedini potpuno električni automobil koji će na tržištu srednje velikih vozila nuditi ovu kombinaciju dizajna, udobnosti i prostranosti dostojne limuzine. Sve ga to, u kombinaciji s prostranim 510-litrenim prtljažnikom, čini idealnim pratiteljem u svakodnevnoj vožnji gradom. U tom je smislu posebno koristan profesionalnim vozačima i prijevoznicima.

Kupcima novog modela C4 X na međunarodnim, ali i određenim europskim tržištima, koji preferiraju čiste i učinkovite motore s unutarnjim izgaranjem, Citroën nudi niz svojih dokazanih benzinskih motora PureTech s turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem te dizelskih motora BlueHDi.

Novi modeli ë-C4 X i C4 X za sva će se tržišta proizvoditi isključivo u Europi, u tvornici Stellantis Villaverde u Madridu. Na bosansko tržište lansiraju se početkom 2023. godine.

 

 

Redakcija

Recent Posts

Hoće li izdašan paket pomoći Ukrajini biti dovoljan za obranu teritorija?

Prve pošiljke vojne pomoći koju je izglasao američki Kongres počele su pristizati u Ukrajinu, ali…

56 minuta ago

Supruga ruske zvijezde obara s nogu

Vladislav Kamenev je velika zvijezda moskovskog CSKA. Hokejaš koji se ukušao i NHL-u pažnju medija…

57 minuta ago

Jednostavna marinada za pileće meso

Jednostavna marinada za pileće meso. Idealna za vrijeme praznika. Sastojci : – svježe cijeđeni sok…

2 sata ago

Weber: Rast plaća lani 14,5 posto; Sever: Od statistike se ne živi

Kakva su danas radnička prava u Hrvatskoj?Foto: Otvoreno / HRTMedijalna plaća u Hrvatskoj iznosi 1044…

3 sata ago

Gudurić i Fener na korak do Fajnal fora Evrolige

Košarkaši Fenerbahčea nalaze se pobjedu od plasmana na Fajnal for Evrolige u Berlinu. Fener je…

3 sata ago

TAJNU UMJETNIČKOG IMENA NIKAD NIJE OTKRILA: Ovako se Zorica Brunclik predstavljala na početku karijere

Zorica Brunclik je 1975. godine snimila svoju prvu ploču pod nazivom ‘Ne daj da nas…

3 sata ago