Categories: Dijaspora

Animacija, edukacija i informisanje birača za izbore: Ambasador Filipović i članovi CIK-a u Bosanskoj kući u Birmingamu

Sa zadovoljstvom smo u Bosanskoj kući ugostili Nj.E. Vanju FIlipović, i dva člana CIK/SIP, g. Vladu Rogića i Željku Bakalara.

BH UK Network u suradnji sa Centralnom izbornom komisijom (Središnjim izbornim povjerenstvom) BiH i Ambasadom Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji su organizovali edukaciju i informisanje birača 28.i 29.juna u Londonu i Birmingamu.

Gospodin Željko Bakalar i g. Vlado Rogić su prezentovali proces registracije birača u inozemstvu te odgovorili na postavljena pitanja koja su prisutni imali vezano za predstojeće izbore.

Gospodin Rogić i gosp. Bakalar su obišli Bosansku kuću i iskazali oduševljenje sa onime što su vidjeli. Zahvalili su se na toplom gostoprimstvu i organizaciji ove posjete.

Gospodin Bakalar je tokom posjete izjavio: “ Bilo nam je iznimno zadovoljstvo posjetiti Bosansku kuću i udruženje BH UK Network u Birminghamu. U okviru aktivnosti Centralne Izborne komisije BiH vršimo animaciju, edukaciju i informiranje birača za Prijavu za glasanje van Bosne i Hercegovine na Općim izborima 2022 godine. Smatramo važnim uključiti sto veći broj pripadnika BiH zajednice u UK u izborni proces u BiH, jer je značaj naše dijaspore veliki za razvoj zemlje, te i glasovi birača koji žive van BiH su glasovi koji treba da se pretoče u izborne rezultate. U tu svrhu je Centralna izborna komisija BiH razvila i online portal “E- izbori” za prijavu birača van BiH, koji smo danas imali priliku predstaviti predstavnicima BH zajednice u Birminghamu i s njima porazgovarati o svim temama koje su bile plod njihovog zanimanja.”

Ambasador Filipović je također iskoristio da se obrati prisutnima:
“Zadovoljstvo mi je da nastavljamo intenzivnu suradnju između ambasade BiH u UK i BH UK Network, ovaj put, kroz realizaciju obuke birača van BiH o načinu registrovanja za opće izbore koji će se održati 2.10.2022., a koju su obavili članovi Centralne Izborne Komisije BiH, g. Vlado Rogić i g. Željko Bakalar. Iznimno mi je drago da su članovi CIK BiH izabrali i UK kao destinaciju gdje će obaviti ovu vrstu obuke informisanja.
Ambasada BiH će nastaviti raditi sve u svojoj moći da animira i omogući našim građanima u UK da ostvare svoje pravo na glasanje.”

Atmosfera je bila interesantna te slobodno možemo reći, da nakon detaljne prezentacije očekujemo veći broj registracija birača iz Velike Britanije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Izbori su prilika i nemojmo je propustiti. Nažalost, do sada se prijavio mali broj bh.građana iz Velike Britanije. Registrujte se i izađite na izbore. Neka vide da nas ima i u Velikoj Britaniji, da bh.građani i građanke iz Velike Britanije žele i mogu ostvariti svoje pravo glasa i uticati na svjetliju budućnost naše drage Bosne i Hercegovine.

Vrlo je važno da Bosanci i Hercegovci sa adresom življenja u inostranstvu ostvare pravo glasa na predstojećim Općim izborima i time iskažu svoju vezu sa domovinom porijekla.

Još jednom napominjemo, da ukoliko nekome treba pomoć pri registraciji, ili samo odgovori na neka od pitanja, molim Vas da ne oklijevate i da nas kontaktirate na 0121 772 3052 ili na kontakt email uknetwork.lejla@btconnect.com.

BIRAČI IZ VELIKE BRITANIJE, REGISTRUJTE SE ZA IZBORE: ZAJEDNO POKAŽIMO PATRIOTSKU SVIJEST GLASANJEM 2. OKTOBRA.

http://bosniauknetwork.org/animacija-edukacija-i-informisanje-biraca-za-izbore-ambasador-filipovic-i-clanovi-cik-a-u-bosanskoj-kuci-u-birmingamu/

BH Community UK

Redakcija

Recent Posts

Bećirović zahvalio Njemačkoj za podršku u borbi protiv negiranja genocida

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Njemačkoj, zahvalio…

28 minuta ago

Marej ne želi da se pravda

Denver naredne noći od 04.00 igra drugi meč polufinalne serije plej-ofa na Zapadu sa Minesotom.…

29 minuta ago

Novi jeziv snimak nasilja između Tare i Danila: Ona ga moli da izađe iz stana, on lomi sve i nasrće na nju

“Zašto me udaraš? Evo usnimila sam”, vrištala je ona. Nakon što je Tara Simov objavila…

36 minuta ago

Trendi pedikure za ovo ljeto

Mjesecima smo skrivali naša stopala u cipelama, čizmama i patikama i mogli smo sebi dopustiti…

2 sata ago

U HDZ-u optimistični oko pregovora: Sve će biti u redu

Dolazak članova HDZ-a na sjednicu šireg Predsjedništva HDZ-a Foto: Emica Elvedji / PIXSELLTreći tjedan nakon…

2 sata ago

Poznato ime novog trenera Vest Hema

Fudbalski trener Đulen Lopetegi postigao je dogovor sa Vest Hemom, i od naredne sezone biće…

3 sata ago