Categories: Biznis

ODRŽAN TRENING ZA JAČANJE KAPACITETA ZAPOSLENIH

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem Energis, organizovala je dvodnevni trening u Sarajevu koji se održao od 16. do 17. juna 2022. godine, sa ciljem pružanja osnovnih znanja o značaju inovacija i njihovoj primjeni za MSP, procjene održivosti inovativnih projekata i slično.

“Malim poduzetnicima bilo je veoma korisno iskustvo prisustvovati na ovakvoj vrsti edukacije za jačanje naših kapaciteta. Saznali smo da je jedini put ka našem uspjehu i konkuretnosti na tržištu jesu inovacije. Naše je da ideje koje već imamo, ali koje su u razvoju, nastavljamo da razvijamo, usavršavamo, tačno definišemo i uđemo u inovacije spremne. Predavači su izuzetno stručni, sposobni da prenesu znanje i otvoreni za pomoć”, navodi Jelena Alimić, Mina Užitak iz Užica.

Ovakva vrsta edukacije ima višestruki značaj zbog spajanja privrednika iz BiH i Srbije. Na treningu su prisustvovali privrednici, menadžeri MSP iz oblasti drvnog, prehrambenog i metalskog sektora.

“Zahvaljujemo se organizatorima koji su vrlo kvalitetnu edukaciju, ponudili privrednicima Srbije i Bosne i Hercegovine, i time omogućili kroz ovakav događaj prekogranično povezivanje MSP. Predavači iz Sarajevske regionalne razvojne agencije su veoma stručni, i tokom edukacije su pružili veoma korisne savjete u svrhu razvoja inovacija u MSP i njihovog apliciranje na rane EU programe”, navodi Miljana Ačimović, Delta filter iz Užica.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Trening se organizovao u okviru projekta “Podrška za unapređenje konkuretnosti i zapošljavanja-ENHANCE”, koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Redakcija

Recent Posts

Janik Siner se povukao iz Rima

Italijanski teniser Janik Siner saopštio je danas na društvenim mrežama da neće igrati na mastersu…

1 sat ago

Kada i kako se treba pričestiti?

Pričešće se u pravoslavnoj vjeri smatra najlepšim darom koji vjernici mogu da dobiju od samog…

3 sata ago

Bosna bolja od Slobode, Borac slavio protiv Igokee

Košarkaši Bosne večeras su u Sarajevu, u okviru sedmog kola Lige za prvaka Bosne i…

3 sata ago

Pala Sabalenka za titulu u Madridu

Poljskainja Iga Švjontek osvojila je titulu u Madridu pobjedivši u finalu Beloruskinju Arinu Sabalenku 7:5,…

5 sati ago

Ne pretjerujte sa kuvanim jajima za Vaskrs

Pitanje koje se nerijetko postavlja koliko kuvanih jaja tokom praznika je u redu pojesti kako…

7 sati ago