Categories: Novosti

Reakcije na odluku Povjerenstva da je Banožić zlorabio ovlasti

Krešo Beljak i Mirela Ahmetović

Foto: HTV / HRT

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je da je ministar Mario Banožić zlorabio ovlasti jer je dok je još bio ministar državne imovine sam sebi dodijelio stan u središtu Zagreba. Uvidom u podatke utvrdili su i da njegova obitelj nikada nije imala prebivalište ni boravište u Zagrebu. Povjerenstvo je Banožiću odredilo kaznu od sedam tisuća kuna. Stižu reakcije. 

Milanović o Banožiću: Treba ga staviti u istragu

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je odluku Povjerenstva i kazao kako je Banožić  “primitivac koji se dočepao centra Zagreba, pa neće ići živjeti u Prečko kao njegovi ministri”.

– Sada će ga kazniti za 2000 kuna. Pa njega treba staviti u istragu. I ja želim odgovor kako je moguće da ministar državne imovine u predmetu navija protiv države za privatnika koji su obični nakupci, koji ne plaćaju, koji varaju, koji lažu i on ometa pravdu, ometa da ih se zapečati. Koja je zaštita državne imovine? Ja uđem u posjed u centru grada i odlučim da neću plaćati najamninu. I ne možete mi ništa. Ma nemoj! Izbacit ću te dimom van. To je krivično djelo, za to se ide u zatvor, rekao je.

– Mislim da je to beznačajna stvar u hrvatskom političkom životu – kvadrat više kvadrat manje, a kazna je simbolična. Po meni je puno ozbiljnije ono što o gospodinu Banožiću govori predsjednik republike – te optužbe su vrlo ozbiljne, kazao je zastupnik HSS-a Krešo Beljak. Smatra da bi na tome trebao raditi DORH, a da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu intresa “poput amortizera”, da se time ne bi bavio DPRH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Mirela Ahmetović (SDP) kazala je kako je ministar Banožić koristio i Hrvatsku ratnu mornaricu “kako bi prevozio biskupe na krizmu dok su građani trebali čekati redovnu liniju” te da je “lažno optužio heroja Domovinskog rata” i “da je tvrtka u kojoj je ministar radio potpisala ugovor sa Ministarstvom na čelu kojeg je bio Uskokov osumnjičenik Goran Marić – za višemilijunski posao i nastavio ga”.

– Čudi me da je u pitanju samo stan, znajući kako HDZ funkcionira,, očekivali bismo cijelu zgradu. Možemo samo ironično dometnuti da, poznavajući vijek HDZ-ovih ministara u Plenkovićevoj Vladi, kada će mu biti tako kratko neka mu barem bude slatko. Jedino što građane u ovoj situaciji može utješiti da neće dugo uživati nekretnine koje je neopravdano dobio na korištenje, komentirala je zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Četvrti dan traje potraga za zatpanim rudarom kod Tuzle

Rudarske čete za spašavanje još tragaju za rudarom koji je zatrpan prije tri dana pri…

14 minuta ago

Petrović uoči Borca: Igramo utakmicu godine

U srijedu igramo utakmicu godine, poručio je Željko Petrović, šef stručnog štaba Zrinjskog uoči prvog…

15 minuta ago

S NJIM SE BUDI EMINA JAHOVIĆ: Dodirni svoje bisere i poljubi ih

Emina Jahović rijetko objavljuje previše intimne fotografije na Instagramu. No, ovog jutra nam se javila direktno…

24 minute ago

Sedam načina za upotrebu limuna koji će vam olakšati život

Osim što je odličan izvor vitamina C i idealan za pravljenje osvežavajućih napitaka, limun ima…

2 sata ago

Varaždin: Radnici Varteksa krenuli u štrajk do isplate plaća

Štrajk u VarteksuFoto: HTV / HRTRadnici varaždinske tekstilne tvrtke Varteks od ponedjeljka su u štrajku…

2 sata ago

Poznat Novakov put u Rimu: Ima li otvoren put do sedme titule

Pred vratima smo turnira iz masters seriju u Rimu.

2 sata ago