in

Reakcije na odluku Povjerenstva da je Banožić zlorabio ovlasti

Slatka-Tajna.Eu
Krešo Beljak i Mirela Ahmetović

Krešo Beljak i Mirela Ahmetović

Foto: HTV / HRT

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je da je ministar Mario Banožić zlorabio ovlasti jer je dok je još bio ministar državne imovine sam sebi dodijelio stan u središtu Zagreba. Uvidom u podatke utvrdili su i da njegova obitelj nikada nije imala prebivalište ni boravište u Zagrebu. Povjerenstvo je Banožiću odredilo kaznu od sedam tisuća kuna. Stižu reakcije. 

Milanović o Banožiću: Treba ga staviti u istragu

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je odluku Povjerenstva i kazao kako je Banožić  “primitivac koji se dočepao centra Zagreba, pa neće ići živjeti u Prečko kao njegovi ministri”.

– Sada će ga kazniti za 2000 kuna. Pa njega treba staviti u istragu. I ja želim odgovor kako je moguće da ministar državne imovine u predmetu navija protiv države za privatnika koji su obični nakupci, koji ne plaćaju, koji varaju, koji lažu i on ometa pravdu, ometa da ih se zapečati. Koja je zaštita državne imovine? Ja uđem u posjed u centru grada i odlučim da neću plaćati najamninu. I ne možete mi ništa. Ma nemoj! Izbacit ću te dimom van. To je krivično djelo, za to se ide u zatvor, rekao je.

– Mislim da je to beznačajna stvar u hrvatskom političkom životu – kvadrat više kvadrat manje, a kazna je simbolična. Po meni je puno ozbiljnije ono što o gospodinu Banožiću govori predsjednik republike – te optužbe su vrlo ozbiljne, kazao je zastupnik HSS-a Krešo Beljak. Smatra da bi na tome trebao raditi DORH, a da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu intresa “poput amortizera”, da se time ne bi bavio DPRH.

Mirela Ahmetović (SDP) kazala je kako je ministar Banožić koristio i Hrvatsku ratnu mornaricu “kako bi prevozio biskupe na krizmu dok su građani trebali čekati redovnu liniju” te da je “lažno optužio heroja Domovinskog rata” i “da je tvrtka u kojoj je ministar radio potpisala ugovor sa Ministarstvom na čelu kojeg je bio Uskokov osumnjičenik Goran Marić – za višemilijunski posao i nastavio ga”.

– Čudi me da je u pitanju samo stan, znajući kako HDZ funkcionira,, očekivali bismo cijelu zgradu. Možemo samo ironično dometnuti da, poznavajući vijek HDZ-ovih ministara u Plenkovićevoj Vladi, kada će mu biti tako kratko neka mu barem bude slatko. Jedino što građane u ovoj situaciji može utješiti da neće dugo uživati nekretnine koje je neopravdano dobio na korištenje, komentirala je zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Klopp otkrio šta očekuje od Gerrarda: “Da sam ja na njegovom mjestu…”

POKOJNI OTAC JOJ JE BIO NARKOMAN: Miljana Kulić udarila na Sandru Rešić