Categories: Sport

Dva preokreta, šest golova, Interu trofej Kupa Italije!

Večeras se na stadionu Olimpico u Rimu odigrala finalna utakmica Kupa Italije između Juventusa i Intera. Nakon regularnih 90 minuta igre nije bilo pobjednika (2-2), a nakon produžetaka Inter je slomio protivnika i na kraju slavio rezultatom 4-2. Tako se Inter “okitio” trofejem Kupa Italije, a s njime zajedno i naš Edin Džeko!

Gledali smo izuzetno atraktivno finale. Prvo poluvrijeme pripalo je Interu, koji je do prednosti došao već u sedmoj minuti igre prekrasnim pogotkom Barelle. Iako je Juventus imao izgledne prilike, na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom prednošću aktuelnog prvaka Serie A.

U nastavku šok na Olimpicu. U samo dvije minute Juventus stiže do preokreta. U 50. minuti Alex Sandro postiže gol za poravnanje, a Dušan Vlahović samo dvije minute kasnije pogađa mrežu Handanoviča za potpuni preokret Juventusa.

Foto: Twitter

Međutim, nova uzbuđenja u finišu utakmice. Lautaro Martinez je oboren u šesnaestercu Juventusa, dosuđen je penal, a siguran sa bijele tačke bio je Hakan Calhanoglu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Utakmica je otišla u produžetke. U prvom produžetku Inter dobija i drugi penal nakon što je de Ligt izuzetno nespretno reagovao u svom šesnaestercu. Nakon VAR konsultacija, sudija je dosudio na bijelu tačku, a sa penala je uspješan bio Ivan Perišić.

Hrvatski reprezentativac je samo dvije minute nakon pogotka sa bijele tačke postigao i gol iz igre. Igrala se 102. minuta, kada je Perišić zategao ljevicu i sjajnim pogotkom ugasio sve nade Juventusa u ovom finalu.

Bh. napadač Edin Džeko igrao je u redovima Intera od prve minute, a zamijenjen je u ranoj fazi drugog poluvremena. Ipak, Džeko je jedan od najzaslužnijih za ovaj trofej Kupa Italije, a ovo će biti još jedan trofej u vitrinama našeg sjajnog Dijamanta.

Redakcija

Recent Posts

Nakon Ćirkovićeve, zlato uzele i Kuluhova i Šadrina

BEOGRAD - Srpska reprezentativka u boksu Kristina Kuluhova donijela je Srbiji treće zlato na Evropskom…

40 minuta ago

‘Pišem da priznam sebi gdje živim’, kaže bosanski pjesnik Nikola Lero

Kako je biti glas svoje generacije? Šta dobijaš, a šta gubiš kada napustiš svoju zemlju?…

41 minuta ago

EDITA IZNIJELA SKANDALOZNE OPTUŽBE NA RAČUN KARLEUŠE: Mama Jeco, spavala si mi sa dečkom

Na crnoj listi Jelene Karleuše od prošle godine se našla i Edita Aradinović, nakon što…

2 sata ago

“Umro” sam osam puta, ali se i dalje bojim smrti

Mačka, kažu, ima devet života, ali jedan pacijent u Sjedinjenim Državama je dokaz da bi…

2 sata ago

EDITA OBJAVILA KARLEUŠINU FOTOGRAFIJU IZ HOTELSKE SOBE! Pjevačica otišla korak dalje i šokirala naciju: Moraćemo da snimimo… FOTO

Estradni rat između Jelene Karleuše i Edite Aradinović se sve više zahuktava i poprima nove…

3 sata ago

Novak Đoković vratio starog člana u tim

Austrijski fitnes trener Gebhard Grič uključen je u pripremu Novaka Đokovića za naredne izazove. Ovaj…

3 sata ago