in

Dva preokreta, šest golova, Interu trofej Kupa Italije!

Slatka-Tajna.Eu

Večeras se na stadionu Olimpico u Rimu odigrala finalna utakmica Kupa Italije između Juventusa i Intera. Nakon regularnih 90 minuta igre nije bilo pobjednika (2-2), a nakon produžetaka Inter je slomio protivnika i na kraju slavio rezultatom 4-2. Tako se Inter “okitio” trofejem Kupa Italije, a s njime zajedno i naš Edin Džeko!

Gledali smo izuzetno atraktivno finale. Prvo poluvrijeme pripalo je Interu, koji je do prednosti došao već u sedmoj minuti igre prekrasnim pogotkom Barelle. Iako je Juventus imao izgledne prilike, na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom prednošću aktuelnog prvaka Serie A.

U nastavku šok na Olimpicu. U samo dvije minute Juventus stiže do preokreta. U 50. minuti Alex Sandro postiže gol za poravnanje, a Dušan Vlahović samo dvije minute kasnije pogađa mrežu Handanoviča za potpuni preokret Juventusa.

Foto: Twitter

Međutim, nova uzbuđenja u finišu utakmice. Lautaro Martinez je oboren u šesnaestercu Juventusa, dosuđen je penal, a siguran sa bijele tačke bio je Hakan Calhanoglu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Utakmica je otišla u produžetke. U prvom produžetku Inter dobija i drugi penal nakon što je de Ligt izuzetno nespretno reagovao u svom šesnaestercu. Nakon VAR konsultacija, sudija je dosudio na bijelu tačku, a sa penala je uspješan bio Ivan Perišić.

Hrvatski reprezentativac je samo dvije minute nakon pogotka sa bijele tačke postigao i gol iz igre. Igrala se 102. minuta, kada je Perišić zategao ljevicu i sjajnim pogotkom ugasio sve nade Juventusa u ovom finalu.

Bh. napadač Edin Džeko igrao je u redovima Intera od prve minute, a zamijenjen je u ranoj fazi drugog poluvremena. Ipak, Džeko je jedan od najzaslužnijih za ovaj trofej Kupa Italije, a ovo će biti još jedan trofej u vitrinama našeg sjajnog Dijamanta.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Novi trofej u rukama Dijamanta: Džeko i Inter slave (FOTO)

RAT UŽIVO: Ukrajinska vojska nanijela teške gubitke ruskim agresorima, iz opkoljene čeličane javio se drugi čovjek Azova, gradonačelnik Kijeva upozorava na Putinov plan…