Categories: Sport

Nije sve tako bijelo: Dva dana pred Mancheser City u Realu upaljeni svi alarmi!



Za vikend je proslavljena titula


Real Madrid je prethodnog vikenda osvojio 35. titulu prvaka Španije, ali daleko od toga da je završena sezona za popularne Kraljeve. 



Real će u srijedu igrati revanš susret polufinala Lige prvaka, a za zadatak će imati da nadoknadi 4:3 iz prvog meča koji je dobio Manchester City.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ipak, u kraljevskom klubu i nije sve tako bijelo, a ”krivac” je David Alaba koji je zadao ozbiljnu glavobolju Carlu Ancelottiju te upalio alamrme u Valdebebasu.

Dva dana uoči susreta Austrijanac još uvijek se nije vratio treninzima nakon što je u prvom susretu protiv Građana doživio povredu aduktora.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Neigranje Alabe u posljednjoj liniji koja je na Etihadu pokazala ogromne slabosti bi predstavljalo veliki hendikep za Los Blancose.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Danas je iskusni defanzivac radio odvojeno od ekipe, trenirao je individualno u teretani, dok nije radio s loptom i vrlo je vjerovatno da neće igrati u srijedu.

Još dvojica odsutnih su Gareth Bale i Eden Hazard, ali Ancelotti na Belgijanca i Velšanina svakako nije ozbiljno računao tokom čitave sezone.

Bale ima problema s leđima zbog čega nije ni bio na proslavi titule. Hazard se oporavlja od povrede i cilj mu je da do kraja sezone dobije koji minut.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Redakcija

Recent Posts

Dončić i Irving prejaki za Kliperse, doveli Dalas do nove pobjede

Košarkaši Dalas maveriksa savladali su Los Anđeles kliperse rezultatom 101:90 u trećem meču prve runde…

17 minuta ago

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: ‘Ne nasjedajte na propagandu i provokacije, laži koje se plasiraju iz Beograda i Banje Luke, stigao je odgovor glavnog tajnika UN-a…’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/ivicaa_2_4.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/ivicaa_2_4.jpg","caption":"Screenshot","bg":"54708e"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/ivicamile_sb_1_1_1_1.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/ivicamile_sb_1_1_1_1.jpg","caption":"Ilustracija","bg":"2e2a37"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/kolaz_sb_ivo_p_alex_v_1_1_1_2.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/kolaz_sb_ivo_p_alex_v_1_1_1_2.jpg","caption":"Ilustracija","bg":"494753"}] Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz SAD-a otkrio je šta se događa oko…

20 minuta ago

Trik za čišćenje zidova bez krečenja

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji…

1 sat ago

Neradni dani u FBiH 1. i 2. maj

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da se, prema Zakonu o praznicima (“Službeni…

2 sata ago

"Dijamantska lopta" FSS za Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom…

2 sata ago

Hiljade uginulih pčela koje nema ko da ukloni u blizini Mostara

Nesnosan miris i hiljade uginulih pčela. To je prizor u blizini Mostara, nekoliko kilometara od…

2 sata ago