Categories: Sport

Real je veliki, ali nije favorit

Finale prije finala, tako mnogi zovu okršaj Mančester Sitija i Real Madrida u polufinalu Lige šampiona. Prvi meč je večeras na “Etihadu” od 21 čas, a kladionice kažu da je domaćin veliki favorit (kvota 1,6 na pobjedu Sitija).

Ove dvije ekipe su se sastale u polufinalu u sezoni 2015/2016. U Mančesteru nije bilo golova, a potom je Fernandov autogol na stadionu “Santjago Bernabeu” odveo Real u finale u kojem je sa penala pobijedio gradskog rivala Atletiko.

Ekipa Pepa Gvardiole se osvetila za taj poraz u sezoni 2019/2020. pobijedivši u osmini finala 2:1 u gostima, a potom i kod kuće istim rezultatom, ali je ulog ovog puta mnogo veći.

Za Gvardiolin tim je ovo drugi dvomeč zaredom sa španskom ekipom u nokaut fazi LŠ, ali za razliku od Atletika, ovaj drugi i mnogo poznatiji tim iz Madrida je sasvim druga priča. I dok je četa Dijega Simeonea (trener Aletika) poznata po snažnoj defanzivi, Realovo najjače oruže je onaj napadački dio koji kreće od neumornog kreatora igre Luke Modrića, a završava hladnom egzekucijom Karima Benzeme.

Real je preživio težak okršaj sa aktuelnim šampionom Evrope Čelsijem, a iako je u nekim trenucima izgledalo da su na izmaku snaga, potvrdila se ona rečenica da su ekipa koja jednostavno zna da proizvede velike fudbalske trenutke na najvećoj fudbalskoj sceni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Karim je na vrhuncu, ovo su mu bez sumnje najbolji trenuci u karijeri. Razumije svaki dio ove igre i što je najvažnije, postiže golove, one važne. I ne samo to, kada ga vide ispred onako samouvjerenog i opuštenog, zbog njega se cijela ekipa osjeća tako sigurno”, kaže defanzivac Sitija Rodri.

Ekipa iz Mančestera bez sumnje i ove godine želi da igra finale. Prošle godine im je pehar izmakao za jedan gol, a ove sezone su sazreli i za taj posljednji korak. Bar tako misli Karlos Tevez, nekadašnji napadač Sitija, koji za ekipu Pepa Gvardiole kaže da je konačno stekla epitet ravnopravnog rivala u duelima sa najboljim ekipama Starog kontinenta.

“Mislim da je Real u ovom slučaju ekipa koju treba da muči glavobolja uoči ovog dvomeča. To ranije nije bio slučaj, ali Siti je sada jedna od najboljih u ovom poslu, veliki su u poslovnoj, ali i fudbalskoj igri. Nimalo ih nija strah da ulaze u direktne dvoboje sa evropskim teškašima. Real i drugi veliki evropski timovi sada moraju dobro da urade domaći zadatak da bi pronašli eventualne slabosti u igri Sitija. Mislim da je sve otvoreno. Šanse su 50:50”, kaže Tevez.

Revanš je 4. maja u Madridu.

 

Redakcija

Recent Posts

ZAKOPALA RATNE SJEKIRE: Brzo se oporavi, tata

Ana Nikolić je fer-plej igrač. Obratila se bivšem mužu Stefanu Đuriću Rasti, koji se trenutno nalazi u…

16 minuta ago

FBiH: Pad vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na pijacama

Učešće u ukupnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda na pijacama/tržnicama, posmatrano po grupama proizvoda, bilo je sljedeće:…

19 minuta ago

NAKON 25 GODINA RADA DONIO OVU ODLUKU: Vrijeme za nove stvari

Andrija Milošević već više od 25 godina glumi, smišlja, piše, kreira i producira značajne umjetničke i…

1 sat ago

Alkaraz ne osjeti probleme sa rukom, rutinski do osmine finala u Madridu

Španski teniser Karlos Alkaraz opravdao je ulogu favorita u duelu protiv Tijaga Sejbota Vilda i…

2 sata ago

INFORMACIJE BIHAMK-a: Velike gužve na graničnim prelazima Gradina i Bosanska Gradiška (FOTO)

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/biham.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/04\/biham.jpg","caption":"(Foto: Screenshot\/BIHAMK\/GP Bosanska Gradi\u0161ka)","bg":"888a8b"}] Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prelazima Gradina i…

2 sata ago

Kako stvoriti savršen travnjak za ljeto

​Sigurno ste vidjeli savršene travnjake i divili im se, ali da li ste ikada pomislili…

3 sata ago