Categories: Sport

Hoću da igramo sa više rizika

Moj dolazak u Borac nije bio povezan sa time da preuzmem tim. Imao sam dobar odnos sa Nemanjom Miljanovićem i žao mi je što se ovako završilo. Nisam se nadao ovakvoj njegovoj odluci ali svako odlučuje za sebe, kazao je Tomislav Ivković, koji je danas u Banjaluci predstavljen kao novi trener fudbalera “crveno-plavih”.

Dojučerašnji sportski direktor Borca na mjestu šefa stručnog štaba Banjalučana zamijeniće Miljanovića koji je kako je klub naveo u nedjelju, donio odluku da se povuče. Ivković je biti četvrti trener koji će u ovoj sezoni voditi fudbalere Borca.

“Promijeniti tri trenera u sezoni nije dobro za klub”, dodao je hrvatski stručnjak. Pred njim je zadatak da Borac zadrži među tri najbolja tima u M:tel Premijer ligi kako bi na jesen opet zaigrali u nekom evropskom takmičenju. Kaže da vjeruje u sadašnji stručni i igrački kadar.

“Svi igrači i stručni štab i ostaju tu gdje jesu. Imam povjerenja u njih i moje ideje su slične Nemanjinim. Ništa ne ide preko noći ali ono što ćemo sigurno da promjenimo su neke sitnice u pristupu, igri i taktici. Želim da igramo i pokazujemo mnogo više samopuzdanja,da stvaramo šansi ali i da se igrači ne ustručavaju rizika jer bez toga ne možeš da budeš dobar fudbaler. Ne sviđa mi se veliki broj stranaca, njih sedam što je previše. Moramo ih što više i bolje iskoristiti”, navodi Ivković kojeg ovog vikenda očekuje teško iskušenje jer im u goste stiže lider Zrinjskog koji već 14 utakmica zaredom ne zna za poraz i dodaje:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Prednost je što sam bio na svakom treningu i poznajem igrače. Znam tačno šta hoću i to ću tražiti od svakoga. Želio bih da nas publika u što većem broju podrži protiv Zrinjskog”.

Iz Borca su još jednom poručili da je do razlaza sa Miljanovićem došlo na njegovu inicijativu.

“Podnio je ostavku a Upravni odbor je to prihvatio. Razlozi za ostavku su eliminacija iz Kupa BiH a trenuna igra ne garantuje da ćemo do kraja ostati treći u ligi i izaći na međunarodnu scenu. Brzo smo pronašli rješenje u čovjeku koji poznajej tim i ne sumnjamo da je Ivković adekvatna zamjena na poziciji trener”. kazao je Stojan Malbašić, predsjednik FK Borac.

Redakcija

Recent Posts

‘SB’ NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE: Koliko od 495 obećanja je Vlada FBiH ispunila u prvoj godini? (FOTO)

Nakon prve godine od konstituisanja, Vlada FBiH je od ukupno 495 obećanja, u potpunosti ispunila…

18 minuta ago

Analiza javnih prihoda pokazuje velike razlike među entitetima BiH

Nakon što su Porezna uprava FBiH i Poreska uprava RS objavili podatke o uplatama javnih prihoda…

28 minuta ago

Juventus definitivno dobija novog trenera

Fudbalski klub Juventus neće nastaviti saradnju sa dosadašnjim trenerom Masimilijanom Alegrijem. ''Stara dama'' ima dobru sezonu,…

34 minute ago

MARKO MILJKOVIĆ VIDNO NERASPOLOŽEN PUŠTEN NA SLOBODU: Tri dana sam u istoj garderobi i sada idem svojim curicama

Marko Miljković proveo je 48 sati u pritvoru zbog žestokog sukoba sa komšijom ali i pripadnicima…

46 minuta ago

Kako pravilno očistiti voće i povrće

Jabuke, krastavci, paradajz, banane izgledaju prelijepo sa sjajnom korom. Da li su ove vrste povrća…

1 sat ago

TRUDNA VEĆ ŠEST NEDELJA: Rijaliti par čuo prve otkucaje srca bebe

Milica Veličković je uplovila u vezu sa Borislavom Terzićem Terzom u rijalitiju ”Elita”, a nakon sumnji da je u…

2 sata ago