Categories: Sport

Otvoreni trening Irona Pukija uoči borbe za IBO prvaka Evrope

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, otvorio je vrata svog kampa i trenirao pred okupljenim medijima uoči borbe za prvaka Evrope u jednoj od najjačih bokserskih organizacija IBO.

Na treningu se moglo vidjeti da je Puki vjerovatno u najboljoj formi u svojoj karijeri te da pun samopuzdanja očekuje meč 9. aprila protiv Nijemca Nilsa Schimdta. Borba će biti održana u Berlinu na događaju koji organizira njemačka promoterska kuća Kuc Boxpromotion, a borba bh. šampiona je ujedno i borba večeri zajedno s onom između Rica Muellera i Floriana Widenhofa.

“Boksujem na gostujućem terenu, ali odradio sam zaista vrhunske pripreme. Očekujem i dat ću sve od sebe da se predstavim u najboljem svjetlu i da pokušam IBO titulu po prvi put donijeti u našu Bosnu i Hercegovinu i u naš grad Sarajevo”, rekao je Puki.

Pripreme su mu trajale najduže do sada iz razloga što je trebao boksati za IBO titulu u Sjevernoj Makedoniji u decembru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Moj tadašnji protivnik, Finac, na deset dana prije borbe dobio je koronu i nismo mogli da nađemo adekvatnu zamjenu, kratak je bio period, a borba je za titulu. Odmorio sam desetak dana i od nove godine krenuo sa radom. Odradio sam kamp od 10 sedmica, tako da zaista sam u vrhunskoj formi i možda čak najboljoj do sad”, poručio je Puhalo.

Puki se za evropskog IBO prvaka bori 9. aprila, a put Berlina će krenuti dan ranije kada ga u Njemačkoj očekuje sučeljavanje i zvanično vaganje za meč. Direktan televizijski prijenos osiguran je na kanalima Face TV.

Redakcija

Recent Posts

“MOJA TRUDNA ŽENA JE PRETRPILA STRES” Komšija kojem je Marko bacio jaja na terasu o skandalu: “Kućni savjet ga je prijavio, Luna je otišla iz stana”

Bivši zadrugar i Jutjuber Marko Miljković snimio je kako u njegov dom dolaze pripadnici policije…

59 minuta ago

Novi ruski ministar obrane želi pobjedu u Ukrajini s minimalnim gubicima

Andrej BelousovFoto: Russian Federation Council / ReutersNovi ruski ministar obrane Andrej Belousov, ekonomist bez vojnog…

1 sat ago

Odbrojavanje do Njemačke: Mađari otkrili adute za EP

Selektor fudbalske reprezentacije Mađarske, Italijan Marko Rosi, saopštio je danas spisak od 26 igrača i…

2 sata ago

U RIJALITI STIŽE PRINOVA: Milica i Terza čekaju bebu, Ivan Marinković odabrao potrčke, a Stanija pogovorila o Aneli i Asminu

Prethodna noć u najgledanijem rijaliti programu Elita definitivno je promijenila tok rijalitija. Naime, pored specijalne emisije voditeljke Dušice…

2 sata ago

Kakav solarni sistem koristiti na vikendici koja nije priključena na elektro-mrežu?

Pet sati sunčeve svjetlosti potrebno je da se pomoću solarne ploče od 400 vati napuni…

2 sata ago

Sajferova supruga javno objavila: Zamolit ću sve da me ne tagujete niti zovete vezano za Sajferov posao! Kraj

Zamolit ću sve da me ne tagujete niti zovete vezano za Sajferov posao, objavila je…

3 sata ago