Categories: Novosti

Koronavirus, najviše oboljelih od početka epidemije

Epidemija koronavirusa

Foto: Luka Stanzl/Dusko Jaramaz/Morakot Kawinchan / Pixsell/Shutterstock

U Hrvatskoj je više od 55 tisuća oboljelih od COVID-a, najviše do sada. I dalje imamo velik broj novozaraženih. Jučer ih je bilo više od osam i pol tisuća. Pozitivan je gotovo svaki drugi testirani. Riječ je samo o novim slučajevima zaraze potvrđenim PCR testovima. Stožer će današnje brojke objaviti u 11 sati, a pristižu podaci iz županija.

Peti val epidemije za sada se ne prelijeva i na bolnice, osim na područjima na kojima je procijepljenost najmanja, zbog čega je trenutačno pod najvećim udarom splitska bolnica. U Splitsko-dalmatinskoj županiji pozitivno je više od 60 posto tesitranih. KBC Split pod golemim je pritiskom – liječe 200 COVID pacijenata, 45 najteže oboljelih diše uz pomoć respiratora.

Za testiranje se pripremaju i ordinacije obiteljske medicine. Ministarstvo zdravstva poslalo im je upute, testovi stižu, a na ionako preopterećenim liječnicima sada je da osmisle kako će i kada testirati svoje pacijente.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Omikron se nezaustavljivo širi cijelim svijetom, dijelom i zbog toga što uspješno od zaraze zaobilazi postojeća cjepiva koja i dalje ipak štite od težeg oblika COVIDA. Stoga, uz uvođenje strožih mjera, mnoge zemlje daljnju borbu s pandemijom temelje upravo na poticanju cijepljenja. Njemačka, koja je na pragu odluke o uvođenju obveznog cijepljenja, posljednjih dana ruši rekorde u broju novozaraženih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

BOŽO VREĆO O SVOJOJ MAJCI: Samo kad ljubavi imate, Bog je u vama

Princ sevdaha Božo Vrećo poručio je pratiocima na Instagramu da je, prije puta domu – majčici za…

1 sat ago

BiH na 4. mjestu: London Times TOP 10 najatraktivnijih planinskih destinacija u Evropi

Naša zemlja se nalazi na visokom 4. mjestu ove značajne turistiške liste.  “Nakon užasnih, turbulentnih vremena…

2 sata ago

Zadovoljni smo titulom, ali želimo u finale LŠ

MADRID - Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je da je zadovoljan pobjedom protiv Kadiza…

2 sata ago

OECD povećava prognoze globalnog rasta za 2024. godinu

OECD je podigla prognozu globalnog rasta u 2024. na 3,1 posto, dok je prema poslednjim…

3 sata ago

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti slave Uskrs

Pravoslavni vjernici slave UskrsFoto: Hrvoje Jelavic / PixsellVjernici koji se ravnaju prema julijanskom kalendaru danas…

4 sata ago