Categories: Novosti

ZAHVALJUJUĆI DODIKU: Četiri bolnice u RS-u nisu dobile vrijednu opremu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/12/milorad_dodik_sb_saletovic_3.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/12/milorad_dodik_sb_saletovic_3.jpg”,”caption”:”Milorad Dodik (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”3b3852″},{“img”:”/img/vijesti/2021/12/milorad_dodik_sb-2_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/12/milorad_dodik_sb-2_1.jpg”,”caption”:”Milorad Dodik (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”c2b094″}]

UKC u Banjaluci i bolnice u Gradiški i Trebinju danas su ostale bez tri mobilna aparata za ultrazvuk, protiv odluke glasao Milorad Dodik.

Dodik je glasom protiv spriječio da bolnica u Bijeljini dobije ambulantna kola.  U pitanju je oprema koja je osigurana u sklopu pomoći Japana u vrijeme pandemije u vidu granta od 100 miliona japanskih jena.

To je dovedeno u pitanje, jer je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik glasao danas i protiv ove odluke, koja je trebala da bude verifikovana rade njene realizacije.

Izvor : N1

Ambulantna kola, pomoć vlade Japana, trebalo je da dobije i bolnica u Brčkom, kao i kantonalne bolnice u Livnu i Bihaću, dok su rengen aparate trebalo da dobiju bolnice u Goraždu i Orašju, a bolnica u Novoj Bili ultrazvuk.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Odluku o prihvatanju pomoći japanske vlade zdravstvenim ustanovama u BiH, odnosno Republici Srpskoj, Federaciji i distriktu Brčko Predsjedništvo je donijelo u februaru ove godine, a potpisnik te odluke je Milorad Dodik, koji je bio tada predsjedavajući.

Očito je da je Dodikova namjera danas bila da blokira sve procese u Predsjedništvu BiH, to što je njegov glas koštao i gradove iz entiteta koji zastupa nije ga spriječilo da kaže ne.

Između ostalog, Dodik je glasao i protiv Sporazuma o finasiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija-BiH za 2020. godine između Evropske komisije, Vlade Republike Srbije i BiH.

To znači da je propalo 1,8 miliona KM za prekograničnu saradnju, piše N1.

loading…

Redakcija

Recent Posts

Ovim napitkom zamijenite jutarnju kafu, smanjuje stres

Mnogi od vas vjerovatno se odlučuju za jutarnju kafu kao podsticaj za početak dana, ali…

36 minuta ago

PJEVAČICA SE BORI ZA STARATELJSTVO: Moj razvod nastupa tek sada

Na estradnu scenu sada veoma popularna pjevačica kročila je davne 2004. godine svojim učešćem u…

39 minuta ago

Svjetska elita pliva u Banjaluci

Pravi spektakl očekuje nas ovog vikenda u Banjaluci. Naime, u subotu i nedjelju će se…

2 sata ago

U tri regije Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja

Krater blizu bolnice nakon ruskog napada u Harkivu Foto: Sofiia Gatilova / REUTERSRusija je danas…

2 sata ago

Zaključci Energetskog samita 2024 – Hitno djelovati u svim oblastima energetske tranzicije

Diskusija 70 uvodničara, panelista i prezentera može se sažeti u nekoliko osnovnih zaključaka: Vrijeme neumoljivo…

2 sata ago