Categories: Sport

Nevjerovatno: Pogledajte koji su sve treneri odbili “vruću” trenersku klupu Uniteda

U sjajnom ambijentu, po sunčanom vremenu, uz prisustvo navijača oba tima, u Brčkom je u okviru posljednjeg kola jesenjeg prvenstva druge lige FBiH – sjever odigran meč između domaće ekipe FK Dizdaruša i jesenjeg šampioona ekipe FK Radnički iz Lukavca.

Bio je ovo meč koji je sigurno zadovoljio sve ljubitelje nogometa koji su posmatrali ovu utakmicu, a gdje je domaći tim uspio slaviti rezultatom 1:0 i na taj način nanijeti prvi poraz u ovom dijelu prvenstva jesenjem prvaku. U prvih 45 minuta viđeno je po par prilika sa obje strane, u 10 minuti penal za goste, a tada je na scenu stupio odlični domaći golman Vehid Mrkaljević koji brani kazneni udarac i ostalo je 0:0.

U samom finišu prvog dijela igre crveni karton dobija igrač gostiju Ordagić koji je laktom udario iskusnog Admira Livadića i Radnički je ostao sa deset igrača. U nastavku meča Dizdaruša je zaigrala još bolje, borbenije, ofanzivnije… i produkt takve igre je penal za domaćina u 60 minuti, kada je štoper gostiju, poslije sjajne akcije domaćih oborio Eldina Lejlića i sudija je pokazao na „kreč“.

Siguran izvođač penala bio je iskusni Vahid Mrkaljević koji zateže „storu“ Radničkog i dovodi Dizdarušu u vodstvo rezultatom 1:0. Ovim rezultatom meč je završen, a na kraju su domaći navijači, koji su došli u velikom broju, salvama aplauza na otvorenoj sceni ispratili svoje ljubimce u svlačionicu.

Sve čestitke domaćim igračima (kapiten Amir Livadić, Smajlović, Gogić, Šišić, Va.Mrkaljević, Ve.Mrkaljević, Šuvalić, Bjelkić…) koji su pokazali kako se igra i gine za boje i grb kluba. Treba istaći da je u finišu utakmice težu povredu (pukao mu mišić lijeve noge op.aut.) zadobio iskusni, stameni, neprolazni igrač domaćih Admir Livadić i koji je najvjerojatnije zbog ove povrede završio sa daljnim igranjem nogometa. Po zavšetku meča teško povrijeđeni Admir Livadić dao je svoj komentar ovog susreta i rekao je, između ostalog, sljedeće:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







-Čestitam svim mojim saigračima na prikazanoj igri, ispoljenoj borbenosti, htijenju, želji za pobjedom. Uspjeli smo, što nije niko u prethodnih 14 odigranih mečeva, oboriti na pleća jesenjeg šampiona, a što samo po sebi dovoljno govori o koliko vrijednoj pobjedi se radi. Želim da se u ime svih igrača, trenera, uprave kluba zahvalim našim navijačima koji su došli u velikom broju, koji su nas bodrili cijeli tok meča, i bili naš dvanaesti igrač na terenu. Našim gostima čestitamo na jesenjem naslovu i želimo im da zaigraju u većem rangu takmičenja u idućoj sezoni.

Bez plate u 2021 godini

-Moram istaći sve igrače koji su dali zadnji atom snage i svog znanja na svakom treningu i svakoj utakmici, iako u ovoj 2021 godini nisu dobili nijednu platu. Sa sjajnim trenerom Mirzom Salihovićem, u veoma teškoj finansijskoj situaciji u klubu, pokazali su koliko vole klub. Nadamo se da će grad Brčko i vladajuća struktura prepoznati trud i rezultate našeg kluba i podržati ovaj klub koji na najbolji način predstavlja grad Brčko.

Rešad MAMELA (sportske.ba)

Redakcija

Recent Posts

Počitelj – ponos svih, a ničija sramota

Stari grad Počitelj, na jugu Bosne i Hercegovine, mami hiljade turista iz svih krajeva svijeta.…

11 sekundi ago

Dalić poslije EP napušta klupu Hrvatske?

Čovjek koji sa Hrvatskom bio drugi i treći na svijetu uskoro bi mogao da napustio…

14 minuta ago

Da li je filtrirana voda zdravija od “česmovače”

​Zagovornici tvrde da filtriranje vode može da donese brojne koristi, od uklanjanja toksina i patogena…

20 minuta ago

PJEVAČ PROSLAVIO ROĐENDAN: Prepoznajete li buduću zvijezdu koju drži u naručju

Kemal Malovčić juče je proslavio rođendan. Nije dobio ljepšu čestitku od one koju mu je uputila Šejla…

58 minuta ago

Sanja Grujić izvadila biopolimer iz usana pa pokazala kako izgleda nakon operacije (Foto + Video)

Rijaliti učesnica Sanja Grujić nedavno je odlučila da ukloni vještački materijal biopolimer iz svojih usana,…

2 sata ago

Lokalni izbori u BiH 6. listopada, uz primjenu ‘Schmidtovog zakona’

Predsjednica SIP-a Irena HadžiabdićFoto: Armin Durgut / PIXSELLLokalni izbori u Bosni i Hercegovini bit će…

2 sata ago