Categories: Estrada

LEPA LUKIĆ OTKRILA: Primam tri penzije

Lepa Lukić otkrila je na Kurir televiziji da ima čak tri penzije. Jednu je zaslužila s određenim godinama života i radnog staža, druga je nacionalna, a treća kanadska, koju je naslijedila od pokojnog muža.

Ona je prvi put rekla koliko joj svakog mjeseca liježe na račun, i to zbog pitanja novinarke da li od tih penzija može da se živi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







– Nacionalna penzija mi je 60.000 dinara, a ova druga 90.000 dinara. I imam kanadsku penziju od 1.000 eura. Može da se živi i od nacionalne ako vodiš računa – rekla je Lepa, a onda objasnila odakle joj sve tri penzije:

– Nacionalnu penziju nisam jurila. Bila sam u Americi i kada sam se vratila, čula sam se s nekim ljudima koji su mi rekli da sam je dobila. Država me je priznala. Prvih deset godina sam plaćala penziono i socijalno osiguranje, a kada me je država prihvatila, sve je ona plaćala. Ja sam dobila i status istaknutog umjetnika, tako da sam prvu penziju dobila sa 35 godina radnog staža i 55 godina života. Država je vidjela koja sam sva priznanja dobila, to sam i priložila – ispričala je legenda narodne muzike.

Redakcija

Recent Posts

LUNA U SUZAMA ZBOG HAPŠENJA Marko Miljković zadržan u policiji, ona ostala sama sa djecom

Slike hapšenja Marka Miljkovića pokrenule su lavinu Bivši zadrugar i Jutjuber Marko Miljković snimio je…

19 minuta ago

Razriješen konzul BiH u Panami, turski državljanin

Fatih Kol je smijenjen sa pozicije počasnog konzula Bosne i Hercegovine u Panami, potvrđeno je…

39 minuta ago

FIFA će razmatrati o sankcijama protiv Izraela

Međunarodna fudbalska federacije (FIFA) odlučivaće o zahtjevu Palestine za uvođenje sankcija Fudbalskom savezu Izraela. Skupština…

55 minuta ago

DIGLA GRAD NA NOGE U KOJEM SE UDALA: Moja pobjeda i kruna ste vi

Šejla Zonić je već profitirala od “Zvezda Granda” u dovoljnoj mjeri da može spokojno da dočeka…

1 sat ago

“MOJA TRUDNA ŽENA JE PRETRPILA STRES” Komšija kojem je Marko bacio jaja na terasu o skandalu: “Kućni savjet ga je prijavio, Luna je otišla iz stana”

Bivši zadrugar i Jutjuber Marko Miljković snimio je kako u njegov dom dolaze pripadnici policije…

2 sata ago