Categories: Sport

Marija Gavrilović viceprvak Balkana u karateu

Član bijeljinskog Karate kluba “Unsu” Marija Gavrilović, koja je nastupala u sastavu reprezentacije BiH, osvojila je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Poreču.

Gavrilovićeva je osvojila srebrnu medalju u kategoriji 13 godina (-44) i ovo joj je najbolji zvanični međunarodni rezultat, a postigla ga je nepotpuno oporavljena i spremna poslije jednoipogodišnje pauze u radu zbog zdravstvenih problema, saopšteno je iz Kluba “Unsu”.

U saopštenju je navedeno da je Gavrilovićeva borbu za zlato izgubila od Srbije minimalnim porazom (0:1), a prethodno je u prvom kolu predstavnicu Slovenije dobila ubjedljivo rezultatom 6:0, u drugom kolu, odnosno četvrtfinalu bila je bolja od predstavnice Hrvatske (2:0), dok ju je u polufinalu dočekala reprezentativna koleginica, aktuelni prvak BiH, koju je Gavrilovićeva pobijedila rezultatom 2:0.

Gavrilovićeva je višestruki prvak Republike Srpske, pojedinačni i ekipni, prvak je BiH i osvajač više od 160 medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja, kao i perspektivni sportista grada Bijeljina.

Iz Karate kluba “Unsu” napominju da je, osim Gavrilovićeve, još troje njihovih sportista obezbijedilo učešće na Prvenstvu u Poreču.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Međutim, zajedničkom odlukom roditelja i Upravnog odbora kluba zbog nedostatka finansijskih sredstava oni, nažalost, nisu putovali u Poreč. Kažemo nažalost, jer smo sigurni da bi u suprotnom sigurno slavili još neku medalju, imajući u vidu kvalitet koji posjeduju”, napomenuli su iz Kluba.

Osim Gavrilovićeve iz Republike Srpske, a u sastavu reprezentacije BiH, troje sportista iz Banjaluke osvojilo je medalje – srebro je pripalo Teodori Đukić iz Karate kluba “Bushido”, bronza Tatjani Štrbac iz “Sinđelića” i bronza Velji Milišiću iz Kluba “16-a”.

“Ukupno četiri osvojene medalje za sportiste iz Republike Srpske, s obzirom na podršku i nivo ulaganja, je zadovoljavajuće”, ocijenili su iz Kluba “Unsu”.

Na prvenstvu Balkana u Poreču, koje je u protekla tri dana održano za djecu do 13 godina, a uporedo i za seniore i veterane u muškoj i ženskoj konkurenciji, učestvovalo je ukupno 885 karatista iz Hrvatske kao domaćina, zatim Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Turske, Srbije, Grčke, samoproglašenog Kosova, Slovenije i BiH.

U ukupnom plasmanu najuspješnija je bila reprezentacija Srbije, dok je druga po uspješnosti bila reprezentacija BiH.

Redakcija

Recent Posts

Koliko sekundi treba da potrošite na pranje lica?

Proizvodi za čišćenje lica su postali nezaobilazni dio svakodnevne rutine, a jedan dodatni savjet bi…

13 minuta ago

Mnoge gradove sam dobio poslednjih deceniju i više, a samo jedan…

Stefan Simić, sjajni umjetnik iz Srbije svojim radom ujedinjuje narode bivše Jugoslavije. Rado je viđen…

15 minuta ago

Stier: Sutra razgovor o resorima; Vučemilović o podršci vladi: O tom-potom

Kada ćemo dobiti novu Vladu?Foto: Otvoreno / HRTSve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji…

16 minuta ago

Urugvajac napušta Liverpul, njegov postupak to potvrdio

Urugvajski reprezentativac i napadač Liverpoola, Darvin Njunjez, gotovo sigurno će napustiti kultni stadion ''Anfield'' po…

17 minuta ago

Tara se oglasila nakon skandaloznih snimaka

“Zanimljivo je da je sve stigla da snimi. Vidim da on baca stvari po stanu…

21 minuta ago

Kineske kamere za nadzor šire se Istočnom Evropom, uprkos brigama o sigurnosti

Zemlje Srednje i Istočne Europe kupile su milione nadzornih kamera kineske proizvodnje u posljednjih pet…

2 sata ago