Categories: Novosti

ČAĐO SVE PRIZNAO: UKC RS mu je namještao tendere…

[{“img”:”/img/vijesti/2021/09/stanislav_cadjo1_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/09/stanislav_cadjo1_1.jpg”,”caption”:”Stanislav u010cau0111o”,”bg”:”403d34″},{“img”:”/img/vijesti/2021/09/ukc_rs1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/09/ukc_rs1.jpg”,”caption”:”UKC RS”,”bg”:”7c98ba”}]

U tenderu je jasno navedeno da se traži dostava medicinskog kiseonika od strane ponuđača koji ima licencu od Agencije za proizvodnju i distribuciju takvog kiseonika, ali je isto tako navedeno, ukoliko se niko od takvih lica ne javi na tender, da će biti uzete u obzir i ponude ostalih pravnih lica koja nemamu takvu registraciju kod Agencije – navodi se u dopisu koji je potpisao Stanislav Čađo.

Direktor firme TGT Stanislav Čađo poslao je prigovor na zapisnik Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH tražeći da naredbu o zabrani rada te firme stave van snage, saznaje BN televizija.

Zanimljivo je da se on u prigovoru dotakao tenderske dokumentacije tvrdi da je namještena upravo firmi TGT koja nema dozvolu.

“U tenderu je jasno navedeno da se traži dostava medicinskog kiseonika od strane ponuđača koji ima licencu od Agencije za proizvodnju i distribuciju takvog kiseonika, ali je isto tako navedeno, ukoliko se niko od takvih lica ne javi na tender, da će biti uzete u obzir i ponude ostalih pravnih lica koja nemamu takvu registraciju kod Agencije”, navodi se u dopisu koji je potpisao Stanislav Čađo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







U dopisu objašnjavaju da je ovo sasvim logično, s obzirom na potrebe za kiseonikom u doba korone.

“Konstatujem da smo se na tender javili samo mi, jer smo jedini imali zadovoljavajuće količine kiseonika”, navedeno je u prigovoru direktora sporne firme Stanislava Čađe, koja je bolnicama isporučivala, kako se tvrdi, industrijski umjesto medicinskog kiseonika.

Ovim Čađo je jasno potvrdio sve uslove tendera, koje je ranije iznio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je aferu kiseonik prvi iznio u javnosti i podnio prijave protiv odgovornih lica.

Stanivuković je tvrdio da su u UKC Republike Srpske namještali uslove tendera upravo za firmu Stanislava Čađe, što se iz ovog dopisa i potvrđuje.

loading…

Redakcija

Recent Posts

Pucker up, bro. | #Shorts #keyandpeele

Paramount+ is here! Stream Key & Peele now on Paramount+. Try it FREE at https://bit.ly/3qyOeOf.

2 minute ago

IBRAHIMOVIĆ O PORODICI: Morate razumjeti Balkan, tamo je ponos velika stvar

Jedan je od najboljih napadača 21. vijeka, igrao je u gotovo svakom velikom evropskom klubu,…

55 minuta ago

U nedjelju još sunčanije i toplije, ali mogući pljuskovi

Do ponedjeljka još toplije, većinom suho, uz dosta sunčanog vremena te sve zamjetnije južinu, a…

1 sat ago

Sarajevo ide prema Evropi, Zvijezda u niži rang

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su danas pobjedu protiv Sloge iz Doboja rezultatom 1:0. Nova tri boda…

1 sat ago

Aleksandra Mladenović otkrila da li je tokom udesa bila pod dejstvom alkohola! (FOTO) – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

Pevačica je  odmah nakon nesreće, kolima Hitne pomoći je prevežena u Urgentni. Aleksandra je izjavila…

2 sata ago

Još nije kasno za novi početak: Marinkova udovica pronašla je ljubav i mir

Udovica legendarnog pjevača narodne muzike Marinka Rokvića dostojanstveno se nosi sa nenadoknadivim gubitkom, a ličnim…

3 sata ago