Categories: Dijaspora

“Nek ne gura nos tamo gdje joj nije mjesto”

Članica Glavnog odbora SDS, Aleksandra Pandurević poručila je ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković da “ne gura nos tamo gdje joj nije mjesto” i da prije nego nešto izjavi prvo se dobro informiše.

Reagujući na izjavu Turković da se memorijalni centar u Donjoj Gradini u znak sjećanja na jasenovačke žrtve ne može graditi bez odobrenja institucija BiH, Pandurević je kazala da iole pristojan i normalan čovjek sebi, prije svega, nikada ne bi dozvolio da upućuje otrovne strelice nad stratištem.

– Ono što je za Horstenaua pakao na zemlji, to je Biseri Turković nešto za nipodaštavanje i povod da se drvljem baci na Njegovu svetost Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji su na osamdesetu godišnjicu od osnivanja jednog od najužasnijih logora u historiji čovječanstva najavili gradnju memorijalnog centra u Donjoj Gradini. Iole pristojan i normalan čovjek sebi, prije svega, nikada ne bi dozvolio da upućuje otrovne strelice nad svetilištem, mučilištem, stratištem u kojem je stradalo više od 700.000 Srba, prema njemačkim izvorima, među kojim i hiljade djece – naglasila je Pandurević.

Ona ističe da Turković to sebi dopušta, pokazujući svoje dehumanizovano lice, držeći lekcije Vučiću o tobožnjoj potrebi da institucije BiH i narod daju svoju saglasnost.

Prije svega, kako kaže Pandurević, ministrica za ”hurme” trebalo bi da zna da institucije BiH nemaju nikakve veze s izdavanjem građevinskih dozvola i da je to posao opštinske vlasti.

– Što bi naš narod rekao, gura nos gdje mu nije mjesto. Sramota na obrazu svih u BiH jeste što dostojan memorijalni centar nije odavno izgrađen i što u BiH još uvijek postoje oni koji nisu spremni priznati razmjere zločina Pavelićeve NDH. Čak ni više od sedamdeset godina od istih – navela je Pandurević između ostalog za Srpskainfo.










Redakcija

Recent Posts

PRVI SUSRET NAKON DUETA: Videospot za pjesmu “Sve ili ništa” napravljen je putem vještačke inteligencije, a njih se dvojica nisu nikada upoznali

Šta je zajedničko Toniju Cetinskom i Adiju Šoši? Ne samo ljubav prema muzici i duet…

42 minute ago

Američki vojnik pritvoren u Rusiji prekršio vojna pravila, kažu iz Pentagona

Pripadnik vojske SAD-a, jedan od dvojice Amerikanaca koje je Rusija uhapsila u odvojenim slučajevima otkrivenim…

1 sat ago

Ovo je navijač koji je pogodio Đokovića u glavu (VIDEO)

RIM - Novak Đoković je u Rimu pogođen u glavu nakon meča sa Korentanom Muteom,…

2 sata ago

Kako se vratiti u formu poslije praznika i slava?

Već od početka ovog mjeseca vladala je praznična atmosfera, odnosno još od 1. maja, kada…

2 sata ago

BiH očekuje snažniji rast do 2026: Eurozona za oporavak računa na potrošače

Prema trenutnim projekcijama Centralne banke BiH (CBBiH), u 2024. godini očekuje se rast realnog BDP-a od 2,6…

2 sata ago

Aurora Borealis sinoć i iznad europskih država

Polarna svjetlost iznad BudimpešteFoto: Marton Monus / REUTERSAurora Borealis sinoć je obasjala nebo iznad sjeverne…

3 sata ago