in

“Nek ne gura nos tamo gdje joj nije mjesto”

Slatka-Tajna.Eu

Članica Glavnog odbora SDS, Aleksandra Pandurević poručila je ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković da “ne gura nos tamo gdje joj nije mjesto” i da prije nego nešto izjavi prvo se dobro informiše.

Reagujući na izjavu Turković da se memorijalni centar u Donjoj Gradini u znak sjećanja na jasenovačke žrtve ne može graditi bez odobrenja institucija BiH, Pandurević je kazala da iole pristojan i normalan čovjek sebi, prije svega, nikada ne bi dozvolio da upućuje otrovne strelice nad stratištem.

– Ono što je za Horstenaua pakao na zemlji, to je Biseri Turković nešto za nipodaštavanje i povod da se drvljem baci na Njegovu svetost Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji su na osamdesetu godišnjicu od osnivanja jednog od najužasnijih logora u historiji čovječanstva najavili gradnju memorijalnog centra u Donjoj Gradini. Iole pristojan i normalan čovjek sebi, prije svega, nikada ne bi dozvolio da upućuje otrovne strelice nad svetilištem, mučilištem, stratištem u kojem je stradalo više od 700.000 Srba, prema njemačkim izvorima, među kojim i hiljade djece – naglasila je Pandurević.

Ona ističe da Turković to sebi dopušta, pokazujući svoje dehumanizovano lice, držeći lekcije Vučiću o tobožnjoj potrebi da institucije BiH i narod daju svoju saglasnost.

Prije svega, kako kaže Pandurević, ministrica za ”hurme” trebalo bi da zna da institucije BiH nemaju nikakve veze s izdavanjem građevinskih dozvola i da je to posao opštinske vlasti.

– Što bi naš narod rekao, gura nos gdje mu nije mjesto. Sramota na obrazu svih u BiH jeste što dostojan memorijalni centar nije odavno izgrađen i što u BiH još uvijek postoje oni koji nisu spremni priznati razmjere zločina Pavelićeve NDH. Čak ni više od sedamdeset godina od istih – navela je Pandurević između ostalog za Srpskainfo.










Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Grlić Radman: Vratiti Izborni zakon BiH na njegove početke

Zapečene paprike sa šunkom i kačkavaljem