Categories: Sport

Sarajevo ispalo u prvom pretkolu Konferencijske lige

Fudbaleri Milsamija iz Moldavije plasirali su se u drugo pretkolo Konferencijske lige nakon što su dosta šokantno u dvomeču prvog pretkola izbacili favorizovanog bh. predstavnika Sarajeva.

U prvom meču odigranom u Moldaviji nije bilo pogodaka, dok je Mislami večeras na stadionu “Asim Ferhatović Hase” iznenađujuće ostvario pobjedu rezultatom 1:0 i tako osigurao prolaz u narednu fazu takmičenja.

Sarajevo je odmah krenulo ofanzivno pa je u petoj minuti Sušić uputio opasan udarac kojeg golman Timbur bez problema brani.

Bordo tim je nastavio dominirati, ali je u 19. minuti uslijedio pravi hladan tuš. Gotovo iz prvog napada, gosti su poveli, a strijelac je bio Ginsari. Primio je loptu na desnoj strani šesnaesterca, sjajno prevario Pidru i potom pogodio iskosa pored loše postavljenog Kanurića.

Redale su se potom šanse pred golom gostiju jer je Sarajevo želejlo što prije doći do izjednačenja. Međutim, odbrana Milsamija na čelu s maestralnim golmnaom Timburom je uspjela otkloniti sve neprilike do kraja prvog poluvremena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







S druge strane, Moldavci su se orijentisali na kontra napade, a iz jednog takvog u 43. minuti su mogli i udvostručiti vodstvo. Ipak, Dupovac je u posljednji tren spasio sjajnim klizećim startom ispred Puntusa koji se sjurio ka golu Kanurića.

Početak drugog poluvremena nagovijestio je veliki pritisak domaćih pogotovo nakon prilike Fanima. Međutim, kako je odmicao nastavak meča, Sarajevo je igralo sve lošije i bezidejno pa dobro organizovani gosti nisu imali problema.

Nisu uspjeli domaći stvoriti niti jednu ozbiljnu priliku pa su gosti, iako vidno iscrpljeni, uspjeli odbraniti se i plasirati se u narednu fazu ovog takmičenja. Domaći igrači su sa stadiona Koševo ispraćeni zvižducima.

Milsami će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv švedskog Elfsborga, koji takmičenje počinje upravo od ove faze.

(Klix.ba)

Redakcija

Recent Posts

Bajer do titule bez poraza, Keln ispao, Rojs se na najbolji način oprostio od Dortmunda

Fudbaleri Bajer Leverkuzena savladali su u posljednjem kolu Bundeslige ekipu Augsburga sa 2:1 i tako…

8 minuta ago

TEŠKA SUDBINA: Razdor u porodici, silovanje, ubistvo, zatvor, ovo se desilo sa Sinanovim nasljednicima

Šest godina je prošlo bez legendarnog pjevača narodne muzike Sinana Sakića, a njegove pjesme se pjevaju…

43 minute ago

Zbog krivotvorenih proizvoda država na godinu izgubi do 15 milijardi eura

Zbog krivotvorenih proizvoda država na godinu izgubi do 15 milijardi euraFoto: Ilustracija / ShutterstockZbog krivotvorenih…

2 sata ago

Komšije više ne žele da šute o Luni i Marku: Progovorile o svim problemima koje su im napravili

Komšije Lune i Marka otkrile kako su se posvađale zbog njih Komšije Lune i Marka…

2 sata ago

Srpska košarka u suzama: Preminuo legendarni Milivoje Karalejić

Tužne vijesti zadesile su srpsku košarku, pošto je u 79. godini preminuo prof. dr Milivoje…

2 sata ago

SVA IMOVINA MIŠE GROFA: Brončana grobnica, umjetnine od 100.000 eura, kuća u centru grada i 18 stanova

Nikolina Pišek nedavno je otkrila da je sudskim putem dobila rješenje koje odobrava da uđe u…

3 sata ago