in

Sarajevo ispalo u prvom pretkolu Konferencijske lige

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Milsamija iz Moldavije plasirali su se u drugo pretkolo Konferencijske lige nakon što su dosta šokantno u dvomeču prvog pretkola izbacili favorizovanog bh. predstavnika Sarajeva.

U prvom meču odigranom u Moldaviji nije bilo pogodaka, dok je Mislami večeras na stadionu “Asim Ferhatović Hase” iznenađujuće ostvario pobjedu rezultatom 1:0 i tako osigurao prolaz u narednu fazu takmičenja.

Sarajevo je odmah krenulo ofanzivno pa je u petoj minuti Sušić uputio opasan udarac kojeg golman Timbur bez problema brani.

Bordo tim je nastavio dominirati, ali je u 19. minuti uslijedio pravi hladan tuš. Gotovo iz prvog napada, gosti su poveli, a strijelac je bio Ginsari. Primio je loptu na desnoj strani šesnaesterca, sjajno prevario Pidru i potom pogodio iskosa pored loše postavljenog Kanurića.

Redale su se potom šanse pred golom gostiju jer je Sarajevo želejlo što prije doći do izjednačenja. Međutim, odbrana Milsamija na čelu s maestralnim golmnaom Timburom je uspjela otkloniti sve neprilike do kraja prvog poluvremena.

S druge strane, Moldavci su se orijentisali na kontra napade, a iz jednog takvog u 43. minuti su mogli i udvostručiti vodstvo. Ipak, Dupovac je u posljednji tren spasio sjajnim klizećim startom ispred Puntusa koji se sjurio ka golu Kanurića.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Početak drugog poluvremena nagovijestio je veliki pritisak domaćih pogotovo nakon prilike Fanima. Međutim, kako je odmicao nastavak meča, Sarajevo je igralo sve lošije i bezidejno pa dobro organizovani gosti nisu imali problema.

Nisu uspjeli domaći stvoriti niti jednu ozbiljnu priliku pa su gosti, iako vidno iscrpljeni, uspjeli odbraniti se i plasirati se u narednu fazu ovog takmičenja. Domaći igrači su sa stadiona Koševo ispraćeni zvižducima.

Milsami će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv švedskog Elfsborga, koji takmičenje počinje upravo od ove faze.

(Klix.ba)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako da sačuvamo srce od ekstremnih temperatura

SAN SVAKOG MUŠKARCA: Anđelka Prpić u bikiniju mami na grijeh