Categories: Estrada

OD SILVANE DO NIRVANE: Operska diva Sandra St. Mila očarava raskošnim glasom

Još od najranijeg djetinjstva pjesma je dio njenog života. Kao mala djevojčica pjevala je sa majkom najljepše sevdalinke. Talenat joj je stavljen u kolijevku, kao dar od Boga, a njeni roditelji su to prepoznali i podržali je u njenom nastojanju da se bavi pjevanjem. Ona je Sandra St. Mila operska diva.

Sandrina sjećanja na pjesmu sežu u trenutke kada se automobilom vozila sa majkom, ali tada nisu kao slušale radio, već su jednostavno pjevale. Njeni roditelji gajili su talenat u svojoj djevojčici, te su joj omogućili školovanje kako bi iskristalisala svoj predivni glas. Već kao pionirka za vrijeme bivše Jugoslavije imala je prve nastupe.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Sandra je danas počasni građanin Nebraske, multi talentovana umjetnica, dobitnica mnogobrojnih nagrada, među kojima su Oktobarska i Novembarska nagrada grada Beograda u solo pjevanju i slikarstvu, Zlatna sirena, kao i brojne druge nagrade sa međunarodnih takmičenja. Sandra je opersku karijeru počela u pozorištu princeze Grejs u Monaku u glavnoj roli Glukove opere Orfej. Završila je muzičku akademiju u Nici, a usavršavala se na akademiji Monaka. Pjevanje je učila uz velikane ove umjetnosti kao što su Krista Ludvig, Kurt Mol, Gabrijel Bakje, Albert Lans i mnogi drugi. Njen lirski repertoar danas obuhvata uloge velikih mezosoprana francuske opere, poput Karmen, (Bizeove opere), Šarlote (iz Masneove opere ,,Verter”), Dulcineje iz opere Don Kihot i mnoge druge.

Ova mlada solistkinja, redovno je nastupala na recitalima i mnogim operama i oratorijumima gdje je izvodila djela od baroknog repertoara do moderne muzike. Pjevala je u Rimu, Barseloni, Monaku, Parizu, Nici i drugim gradovima. Takođe je i osnivačica Festivala Kantarena i udruženja URA. Organizuje humanitarne koncerte, komponuje, piše pjesme i osmišljava spektakle.

(Express/OSA)

Redakcija

Recent Posts

Kada i kako se treba pričestiti?

Pričešće se u pravoslavnoj vjeri smatra najlepšim darom koji vjernici mogu da dobiju od samog…

2 sata ago

Bosna bolja od Slobode, Borac slavio protiv Igokee

Košarkaši Bosne večeras su u Sarajevu, u okviru sedmog kola Lige za prvaka Bosne i…

2 sata ago

Pala Sabalenka za titulu u Madridu

Poljskainja Iga Švjontek osvojila je titulu u Madridu pobjedivši u finalu Beloruskinju Arinu Sabalenku 7:5,…

4 sata ago

Ne pretjerujte sa kuvanim jajima za Vaskrs

Pitanje koje se nerijetko postavlja koliko kuvanih jaja tokom praznika je u redu pojesti kako…

6 sati ago

Na Savskom nasipu zapaljeni Trnjanski kresovi

Trnjanski kresoviFoto: HTV / HRTPaljenjem kresova, nizom umjetničkih i aktivističkih radionica te glazbenim programom, na…

6 sati ago