Categories: Dijaspora

Braća Čustović posjetili Ambasadu BiH u Canberri

Otpravnica poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Canberri Zorica Zirojević, primila je u posjetu osnivače fondacije BH Futures Foundation dr. Edhema (Eddie) Čustovića i Rešada Čustovića.

Dr. Edhem Čustović je ugledan profesor Univerziteta La Trobe u Melbourneu, a Rešad Čustović uspješan je mladi privrednik u oblasti građevinarstva. Braća Čustović su porijeklom iz Tuzle, a naročito su poznati po svom filantropskom radu i pomoći u obrazovanju mladih Bosanaca i Hercegovaca.

Prilikom posjete informisali su predstavnike Ambasade o aktivnostima Fondacije budućnosti u BiH i budućim projektima kojima bi se unaprijedilo sticanje znanja i profesionalno usavršavanje bosanskohercegovačkih studenata. Povezujući ih sa mentorima u inostranstvu, Fondacija pomaže u pribavljanju stipendija i drugih oblika finansijske pomoći, kao i prijenosu znanja i praktičnih iskustava studentima u BiH. Posebnost u odnosu na druge fondacije je i ta što stipendirani studenti prenose stečena znanja drugim mladim ljudima u BiH, i na taj način vraćaju ono što je uloženo u njihovo obrazovanje.

Otpravnica poslova Zirojević je pozdravila filantropski rad Fondacije i podrctala važnost ovakvih i sličnih projekata koji doprinose obrazovanju i profesionalnom razvoju mladih u našoj zemlji i njihovom stručnom usavršavanju.

Također, prihvatila je poziv za učešće na narednoj donatorskoj večeri organizacije BH Futures Foundation koja će biti organizovana u Melbourneu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Ovom prilikom gosti su uručili ličnu donaciju – set autentičnog tradicionalnog rezbarenog bosanskog namještaja proizvedenog u Konjicu od strane firme Zanat, koji će ukrašavati prostorije Ambasade.

– Naša namjera je u narednih nekoliko navrata dostaviti još namještaja kako bi se posjetioci i stranci bolje upoznali sa našom tradicijom i kvalitetom bosanskohercegovačkih zanatlija, poručio je Edhem Eddie Čustović i zahvalio sada već bivšem ambasadoru BiH u Australiji Mirzi Hajriću na radu i prijateljstvu proteklih godina.

 

Redakcija

Recent Posts

Hoće li izdašan paket pomoći Ukrajini biti dovoljan za obranu teritorija?

Prve pošiljke vojne pomoći koju je izglasao američki Kongres počele su pristizati u Ukrajinu, ali…

40 minuta ago

Supruga ruske zvijezde obara s nogu

Vladislav Kamenev je velika zvijezda moskovskog CSKA. Hokejaš koji se ukušao i NHL-u pažnju medija…

41 minuta ago

Jednostavna marinada za pileće meso

Jednostavna marinada za pileće meso. Idealna za vrijeme praznika. Sastojci : – svježe cijeđeni sok…

2 sata ago

Weber: Rast plaća lani 14,5 posto; Sever: Od statistike se ne živi

Kakva su danas radnička prava u Hrvatskoj?Foto: Otvoreno / HRTMedijalna plaća u Hrvatskoj iznosi 1044…

3 sata ago

Gudurić i Fener na korak do Fajnal fora Evrolige

Košarkaši Fenerbahčea nalaze se pobjedu od plasmana na Fajnal for Evrolige u Berlinu. Fener je…

3 sata ago

TAJNU UMJETNIČKOG IMENA NIKAD NIJE OTKRILA: Ovako se Zorica Brunclik predstavljala na početku karijere

Zorica Brunclik je 1975. godine snimila svoju prvu ploču pod nazivom ‘Ne daj da nas…

3 sata ago