Categories: Novosti

HRT: Počinje završnica predizborne kampanje

Iduće nedjelje izlazimo na lokalne izbore. S ovim vikendom počinje sama završnica predizborne kampanje. 

U lov na još jedan mandat ide aktualni primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji je s predstavnicima koalicije kod spomenika na riječkoj Delti građanima čestitao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. Ta županija danas je, kaže Komadina, među vodećima po povlačenju novca iz EU fondova.

– Prvi smo definitivno po prekograničnoj suradnji, prije svega s Italijom i Slovenijom, a negdje drugi, treći, zavisi kako se gleda, u strukturnim fondovima. Vjerujem da će tako biti i dalje sada na ovaj novi sustav financiranja EU, da ćemo kandidirati naše nove projekte, škola, bolnica, domova za starije – poručio je Zlatko Komadina, kandidat za primorsko-goranskog župana, SDP.

Primorsko-goranski savez predstavio je 11 kandidata za gradonačelnike i načelnike s područja te županije. Među njima je i Dario Vasilić, aktualni i kandidat za gradonačelnika Krka koji tvrdi da se dosadašnja politika PGS-a pokazala uspješnom u izvršnoj vlasti. Kandidat za riječkoga gradonačelnika je Nikola Ivaniš.

– Neki nastupaju u izborima za gradsku vlast Rijeke na način da bi Rijeka trebala biti njihov plijen. Rijeka neće biti ničiji plijen, Rijekom će upravljati ljudi koji imaju povjerenje građana i koji će Rijeku voditi naprijed – izjavio je Ivaniš.

Kandidati stranaka Možemo, Nove ljevice i Zelene alternative-ORaHa za čelna mjesta Rijeke, Pazina i Pule okupili su se na Poklonu na Učki kako bi pokazali da ih Učka ne razdvaja već naprotiv – spaja u pokušaju rješavanja zajedničkih problema.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







– Marišćina i Kaštijun na 1. mjestu, imamo županijske liste koje će se baviti tim problemima, zbog toga što rješenja postoje, međutim ne postoji dovoljno znanja, političke volje i kompetentnosti. U svakom slučaju želim poručiti izađite na izbore, jedino tako se može mijenjati ono čime niste zadovoljni – kazala je Dušica Radojčić, kandidatkinja za gradonačelnicu Pule, Možemo!

Na istoku zemlje HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka, Ivan Radić, istaknuo je važnost izjednačavanja kvalitete života u prigradskim naseljima s onima u Gradu Osijeku. Posjetio je Mjesni odbor Josipovac gdje obećava realizirati goruće probleme u infrastrukturi.

– Grad Osijek se mora ravnomjerno razvijati i svaki dio grada mora biti jednako zastupljen, u svaki dio grada treba se ulagati. Mjesni odbori su jednako važni kao gradske četvrti, tome ćemo dati posebnu pažnju. Ono što nudimo u svom programu, ono što nudimo konstantno je politika suradnje, politika koja je uključiva – uvjerava Radić.

Glasači će na listićima zaokruživati za točno tjedan dana, kada će – u ovo vrijeme – biti poznati i prvi rezultati lokalnih izbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Hoće li Crna Gora glasati za rezoluciju o Srebrenici ukoliko ne ‘prođu’ njeni amandmani?

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN)…

33 minute ago

Tabilo gazi redom, stigao do polufinala

Čileanski teniser Alehandro Tabilo nastavio je da briljira na Masters turniru u Rimu i stigao…

49 minuta ago

ANITINA MAJKA ZAVRŠILA U BOLNICI ZBOG MATORINIH IZJAVA: Ide na to da napravi svima nama problem

Danima unazad, u “Eliti”, Jovana Tomić Matora iznosi prljav veš o bivšoj ženi, Aniti Stanojlović…

54 minute ago

Koja ishrana bi mogla da smanji broj bolesti

Ishrana bogata ribom poput sardina ili drugih malih vrsta riba umjesto crvenog mesa mogla bi…

2 sata ago

PLAKAJUĆI ČEKALA DA SE MARKO VRATI IZ PRITVORA: Luna bijesna i natečena

Marko Miljković pušten je kući nakon šest sati saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu, a otac…

2 sata ago

Jakšić: Hrvatska se vraća u 19. stoljeće; Peternel: Birači odredili smjer

Tko će sve podržati Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta?Foto: Otvoreno / HRTSutra je konstituirajuća sjednica…

3 sata ago