in

HRT: Počinje završnica predizborne kampanje

Slatka-Tajna.Eu

Iduće nedjelje izlazimo na lokalne izbore. S ovim vikendom počinje sama završnica predizborne kampanje. 

U lov na još jedan mandat ide aktualni primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, koji je s predstavnicima koalicije kod spomenika na riječkoj Delti građanima čestitao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. Ta županija danas je, kaže Komadina, među vodećima po povlačenju novca iz EU fondova.

– Prvi smo definitivno po prekograničnoj suradnji, prije svega s Italijom i Slovenijom, a negdje drugi, treći, zavisi kako se gleda, u strukturnim fondovima. Vjerujem da će tako biti i dalje sada na ovaj novi sustav financiranja EU, da ćemo kandidirati naše nove projekte, škola, bolnica, domova za starije – poručio je Zlatko Komadina, kandidat za primorsko-goranskog župana, SDP.

Primorsko-goranski savez predstavio je 11 kandidata za gradonačelnike i načelnike s područja te županije. Među njima je i Dario Vasilić, aktualni i kandidat za gradonačelnika Krka koji tvrdi da se dosadašnja politika PGS-a pokazala uspješnom u izvršnoj vlasti. Kandidat za riječkoga gradonačelnika je Nikola Ivaniš.

– Neki nastupaju u izborima za gradsku vlast Rijeke na način da bi Rijeka trebala biti njihov plijen. Rijeka neće biti ničiji plijen, Rijekom će upravljati ljudi koji imaju povjerenje građana i koji će Rijeku voditi naprijed – izjavio je Ivaniš.

Kandidati stranaka Možemo, Nove ljevice i Zelene alternative-ORaHa za čelna mjesta Rijeke, Pazina i Pule okupili su se na Poklonu na Učki kako bi pokazali da ih Učka ne razdvaja već naprotiv – spaja u pokušaju rješavanja zajedničkih problema.

– Marišćina i Kaštijun na 1. mjestu, imamo županijske liste koje će se baviti tim problemima, zbog toga što rješenja postoje, međutim ne postoji dovoljno znanja, političke volje i kompetentnosti. U svakom slučaju želim poručiti izađite na izbore, jedino tako se može mijenjati ono čime niste zadovoljni – kazala je Dušica Radojčić, kandidatkinja za gradonačelnicu Pule, Možemo!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na istoku zemlje HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka, Ivan Radić, istaknuo je važnost izjednačavanja kvalitete života u prigradskim naseljima s onima u Gradu Osijeku. Posjetio je Mjesni odbor Josipovac gdje obećava realizirati goruće probleme u infrastrukturi.

– Grad Osijek se mora ravnomjerno razvijati i svaki dio grada mora biti jednako zastupljen, u svaki dio grada treba se ulagati. Mjesni odbori su jednako važni kao gradske četvrti, tome ćemo dati posebnu pažnju. Ono što nudimo u svom programu, ono što nudimo konstantno je politika suradnje, politika koja je uključiva – uvjerava Radić.

Glasači će na listićima zaokruživati za točno tjedan dana, kada će – u ovo vrijeme – biti poznati i prvi rezultati lokalnih izbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Složna Braća-Mute i Ćevapi

ŽIKA JAKŠIĆ MISLI NA DAJANU: Kad zovne bivša, ne znam gdje se nalazim