Categories: Biznis

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS pozvalo poslovne subjekte da podnesu zahtjev za dodjelu pomoći

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske pozvalo je poslovne subjekte iz svoje nadležnosti da podnesu zahtjev za dodjelu sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart, te obavijestilo da isto pravo mogu da ostvare i subjekti koji, između ostalog, obavljaju djelatnosti u fitnes i skijaškim centrima.

Sredstva se odobravaju poslovnom subjektu ili preduzetniku za svakog radnika koji je na dan 31. mart registrovan u jedinstveni sistem na puno radno vrijeme, u skladu sa podnesenom poreskom prijavom poreza na dohodak od ličnih primanja i doprinosa za mart ove godine.

Sredstva po radniku odobravaju se u iznosu koji predstavlja zbir prijavljenog poreza i doprinosa na lična primanja radnika za mart, u skladu sa propisima kojima je uređena oblast doprinosa i poreza na dohodak.

Poslovni subjekt ili preduzetnik dužan je da nadležnom ministarstvu podnese zahtjev za dodjelu sredstava najkasnije do 31. maja, saopćeno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Zahtjev se može dostaviti u elektronskom obliku putem elektronske pošte ili u pisanom obliku putem pošte ili neposredno predajom zahtjeva na protokol nadležnog ministarstva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Ako se zahtjev dostavi u elektronskom obliku, poslovni subjekt ili preduzetnik obavezan je da dostavi zahtjev i u pisanom obliku, putem pošte ili neposredno na protokol nadležnog ministarstva.

Poslovni subjekt ili preduzetnik dužan je da u zahtjevu navede tačne podatke u vezi sa brojem radnika koji su u martu bili raspoređeni na poslovima koje su obavljali u ograničenom obimu ili na poslovima koji se nisu mogli obavljati zbog zabrane obavljanja djelatnosti uzrokovane pandemijom virusa korona.

Redakcija

Recent Posts

Janik Siner se povukao iz Rima

Italijanski teniser Janik Siner saopštio je danas na društvenim mrežama da neće igrati na mastersu…

1 sat ago

Kada i kako se treba pričestiti?

Pričešće se u pravoslavnoj vjeri smatra najlepšim darom koji vjernici mogu da dobiju od samog…

3 sata ago

Bosna bolja od Slobode, Borac slavio protiv Igokee

Košarkaši Bosne večeras su u Sarajevu, u okviru sedmog kola Lige za prvaka Bosne i…

3 sata ago

Pala Sabalenka za titulu u Madridu

Poljskainja Iga Švjontek osvojila je titulu u Madridu pobjedivši u finalu Beloruskinju Arinu Sabalenku 7:5,…

5 sati ago

Ne pretjerujte sa kuvanim jajima za Vaskrs

Pitanje koje se nerijetko postavlja koliko kuvanih jaja tokom praznika je u redu pojesti kako…

7 sati ago