Categories: Novosti

UDRUŽENJE GENERALA BIH JEDNOGLASNO: ‘Nema podjele BiH, nikada je neće biti! U punoj mjeri i svim svojim bićem protivimo se idejama retrogradnih snaga…’

[{“img”:”/img/vijesti/2021/04/armija_rbih_kosevo_peta_godisnjica_epa.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/04/armija_rbih_kosevo_peta_godisnjica_epa.jpg”,”caption”:”Foto:Ilustracija”,”bg”:”70655a”},{“img”:”/img/vijesti/2021/04/801429e9-f5cc-4bc4-874e-56eb063f91d0_cx0_cy19_cw0_w408_r1_s.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/04/801429e9-f5cc-4bc4-874e-56eb063f91d0_cx0_cy19_cw0_w408_r1_s.jpg”,”caption”:”Foto: Ilustracija”,”bg”:”4d4741″}]

Podjele BiH nema i nikada je neće biti, saopćeno je iz Udruženja generala BiH, koje je danas razmatralo aktuelna dešavanja prouzrokovana pojavom “non papera” i ideja o “mirnom razdruživanju” države.

-U punoj mjeri i svim svojim bićem protivimo se idejama retrogradnih snaga koje na sve moguće načine žele pokrenuti aktivnosti na realizaciji ideja sadržanim u “non paper” aktu, saopćeno je nakon sjednice proširenog Upravnog odbora Udruženja, održane u Sarajevu.

Podcrtavaju da je Bosna i Hercegovina neupitna činjenica i nije nikakva “dejtonska tvorevina”, kakvom je žele prikazati pojedini međunarodni i domaći akteri.

-Sve njih pitamo, da li su svjesni kakve bi posljedice prouzrokovao ponovni pokušaj realizacije njihovih ideja. Mi, kao generali proistekli iz posljednjeg odbrambeno – oslobodilačkog rata, ne želimo da se ponovi bliska historija i da na ovim prostorima nastaju novi ratni generali. Narodi ove zemlje ne zaslužuju da još jednom stradaju zbog suludih ideja pomahnitalih i nedoraslih likova koji isključivo gledaju lični interes. Naša djeca i buduća pokoljenja u Bosni i Hercegovini zaslužuju da žive u prosperitetnoj i naprednoj državi – navode iz udruženja.

Kako dodaju, izuzetno ih zabrinjava začuđujuća šutnja predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i šutnja čelnika država Evropske unije, prenosi Hayat.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







-Pitamo ih, da li su zaboravili na krvava dešavanja iz devedesetih u našoj zemlji, kada su svojim nečinjenjem i kalkulantskim odnosom dozvolili agresiju na međunarodnu priznatu članicu UN. Pozivamo administraciju SAD i Ambasadu SAD u BiH, da kao dokazani prijatelji BiH i njenih naroda, te vodeća demokratija u svijetu i tvorac Dejtonskog mirovnog sporazuma, preduzmu sve aktivnosti kako bi se zaustavile snage destrukcije, kako unutar naše zemlje, tako i njihovi pokrovitelji iz Evrope – saopćeno je.

Pozvali su sve patriotske snage, sve građane Bosne i Hercegovine, sve političke i društvene organizacije, članove akademske zajednice, vladine i nevladine organizacije, da dignu glas i da svim djeliteljima BiH stave do znanja da podjele BiH nema i da je nikada neće biti.

-Ne dozvolimo da naša šutnja bude znak da nemamo šta reći i da se naša šutnja tumači kao znak “slaganja” sa njihovim retrogradnim i destruktivnim idejama, zaključuje se u saopćenju, kojeg potpisuje predsjednik, penzionisani general Rizvo Pleh.

loading…

Redakcija

Recent Posts

Kakva je računica dužine vašeg života?

Zagađenje vazduha, plastični otpad, previše brige, previše sjedenja, ispijanje kafe, pljeskavice, rafinisani šećeri, gazirana pića…

5 minuta ago

Sabina je zablistala večeras u Sarajevu, pogledajte ko je sve došao na predstavu poznatog bh. glumca

Enis Bešlagić večeras u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu ponovo igra svoju hit – predstavu…

7 minuta ago

NAKON VRELE AKCIJE MAJE I STANISLAVA OGLASIO SE TAKI: Nikoga na ovaj svijet nisu donijele rode

Nakon što su Maja Marinković i Stanislav Krofak otkrili da su riješili sve probleme u svom odnosu, oglasio se…

24 minute ago

Američki veleposlanik: Čović radi protiv interesa SAD-a i Hrvata u BiH

Michael MurphyFoto: Armin Durgut / PIXSELLAmerički veleposlanik u BiH Michael Murphy izjavio je u srijedu…

1 sat ago

Sparkasse banka pokrenula projekat razvijanja finansijske pismenosti u osnovnim školama

U nastojanjima da podrži razvoj finansijske pismenosti među mladima, Sparkasse banka je osmislila program finansijskog…

1 sat ago

Klopov pomoćnik preuzima Salcburg na kraju sezone

Holandski fudbalski trener Pep Lijnders preuzeće Red Bul Salcburg na kraju sezone, saopštio je danas…

1 sat ago