in

UDRUŽENJE GENERALA BIH JEDNOGLASNO: ‘Nema podjele BiH, nikada je neće biti! U punoj mjeri i svim svojim bićem protivimo se idejama retrogradnih snaga…’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/04/armija_rbih_kosevo_peta_godisnjica_epa.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/04/armija_rbih_kosevo_peta_godisnjica_epa.jpg”,”caption”:”Foto:Ilustracija”,”bg”:”70655a”},{“img”:”/img/vijesti/2021/04/801429e9-f5cc-4bc4-874e-56eb063f91d0_cx0_cy19_cw0_w408_r1_s.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/04/801429e9-f5cc-4bc4-874e-56eb063f91d0_cx0_cy19_cw0_w408_r1_s.jpg”,”caption”:”Foto: Ilustracija”,”bg”:”4d4741″}]

Podjele BiH nema i nikada je neće biti, saopćeno je iz Udruženja generala BiH, koje je danas razmatralo aktuelna dešavanja prouzrokovana pojavom “non papera” i ideja o “mirnom razdruživanju” države.

-U punoj mjeri i svim svojim bićem protivimo se idejama retrogradnih snaga koje na sve moguće načine žele pokrenuti aktivnosti na realizaciji ideja sadržanim u “non paper” aktu, saopćeno je nakon sjednice proširenog Upravnog odbora Udruženja, održane u Sarajevu.

Podcrtavaju da je Bosna i Hercegovina neupitna činjenica i nije nikakva “dejtonska tvorevina”, kakvom je žele prikazati pojedini međunarodni i domaći akteri.

-Sve njih pitamo, da li su svjesni kakve bi posljedice prouzrokovao ponovni pokušaj realizacije njihovih ideja. Mi, kao generali proistekli iz posljednjeg odbrambeno – oslobodilačkog rata, ne želimo da se ponovi bliska historija i da na ovim prostorima nastaju novi ratni generali. Narodi ove zemlje ne zaslužuju da još jednom stradaju zbog suludih ideja pomahnitalih i nedoraslih likova koji isključivo gledaju lični interes. Naša djeca i buduća pokoljenja u Bosni i Hercegovini zaslužuju da žive u prosperitetnoj i naprednoj državi – navode iz udruženja.

Kako dodaju, izuzetno ih zabrinjava začuđujuća šutnja predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i šutnja čelnika država Evropske unije, prenosi Hayat.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Pitamo ih, da li su zaboravili na krvava dešavanja iz devedesetih u našoj zemlji, kada su svojim nečinjenjem i kalkulantskim odnosom dozvolili agresiju na međunarodnu priznatu članicu UN. Pozivamo administraciju SAD i Ambasadu SAD u BiH, da kao dokazani prijatelji BiH i njenih naroda, te vodeća demokratija u svijetu i tvorac Dejtonskog mirovnog sporazuma, preduzmu sve aktivnosti kako bi se zaustavile snage destrukcije, kako unutar naše zemlje, tako i njihovi pokrovitelji iz Evrope – saopćeno je.

Pozvali su sve patriotske snage, sve građane Bosne i Hercegovine, sve političke i društvene organizacije, članove akademske zajednice, vladine i nevladine organizacije, da dignu glas i da svim djeliteljima BiH stave do znanja da podjele BiH nema i da je nikada neće biti.

-Ne dozvolimo da naša šutnja bude znak da nemamo šta reći i da se naša šutnja tumači kao znak “slaganja” sa njihovim retrogradnim i destruktivnim idejama, zaključuje se u saopćenju, kojeg potpisuje predsjednik, penzionisani general Rizvo Pleh.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Katarina Grujić važi za jednu od najljepših pjevačica na estradi, a evo kako izgleda njena mama

Marijana Mikulić o razvojnim poteškoćama sinova: Etiketirali su nas u školi i vrtiću