Categories: Novosti

ŠPIRIĆ SAKRIO, IZETBEGOVIĆ OTKRIO: Evo zašto je smjena ministra Lučića skinuta s dnevnog reda

[{“img”:”/img/vijesti/2021/04/nikola.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/04/nikola.jpg”,”caption”:””,”bg”:”464b2e”},{“img”:”/img/vijesti/2021/04/trios_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/04/trios_1.jpg”,”caption”:””,”bg”:”393945″}]

Ističući da skidanje ove tačke s dnevnog reda sjednice Doma naroda nema veze s eventualnim imenovanjem Igora Radojičića na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara, Špirić je u izjavi novinarima rekao da je potrebno još konsultacija o Tegeltijinoj odluci za smjenu Lučića i da će nakon toga ovaj posao biti priveden kraju.

– Samo je napravljena mala pauza da se ne izjašnjavamo i to je stvar svake političke partije. Da ćemo se izjašnjavati, sigurno hoćemo, kakvo će izjašnjenje biti, vidjećemo – konstatovao je Špirić.

On je ocijenio da su skidanju ove tačke s dnevnog reda kumovale mnoge izjave koje bi da prave blokade i opstrukcije, što trenutno najmanje treba BiH.

– Proceduru moramo završiti, tražimo još malo vremena – rekao je Špirić, ističući da delegatska inicijativa za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića potpada pod drugu proceduru.

No, predsjedavajući ovog doma Bakir Izetbegović kazao je da izjašnjavanje o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića nije definitivno skinuto s dnevnog reda, već prolongirano.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Izetbegović je novinarima u Sarajevu rekao da je skidanje ove tačke s dnevnog reda današnje sjednice zatražio zamjenik predsjedavajućeg Nikola Špirić.

– Zamjenik predsjedavajućeg Dragan Čović i ja smo se saglasili, jer smo uvidjeli da nemamo dogovora. Dali smo još nešto vremena SNSD-u da potraži kandidata koji će zamijeniti ministra za ljudska prava i biti nestranačka ličnost iz reda ostalih, afirmisan u polju zaštite ljudskih prava, kako je to dogovoreno između SDA i SNSD-a kada smo počinjali sa mandatom – rekao je Izetbegović.

Na pitanje da li to znači da Igor Radojičić nije kandidat za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice, Izetbegović je rekao da je riječ o kadru SNSD-a koji, po principima koje je nabrojao, nije prihvatljiv za SDA.

– Inače, kao čovjek i kao političar bi bio prihvatljiv, ali nije u skladu s ovim principima – rekao je Izetbegović i naglasio da je prvo neophodno riješiti pitanje imenovanja Senada Bratića u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

loading…

Redakcija

Recent Posts

Seka Aleksić majci platila podmlađivanje: Ibrima je preko noći postala prava ljepotica (Foto)

Majka Seke Aleksić se podmladila Majka Seke Aleksić bila je najveći oslonac i podrška folk…

8 minuta ago

Rode 'sve rjeđe lete' iznad BiH

Rode 'sve rjeđe lete' iznad BiH

50 minuta ago

Stiže li novi “Crash Bandicoot”?

Ekipa iz The Toys For Bob studija objavila je misterioznu sliku na svojoj veb stranici…

1 sat ago

PREDSTAVLJAJU SODOMU I GOMORU: Ako je ovo svijet, neka smo mi konzervativci

Pjevač Sloba Radanović baš ne voli Evroviziju, a čini se da je ove godine posebno…

1 sat ago

Torta od banana i jagoda koja se ne peče

Ovo je valjda jedna od najednostavnijih torti koje možete napraviti, a toliko je ukusna da…

2 sata ago

OSTAVIO PROŠLOST IZA SEBE: Daleko im lijepa kuća, Teodora ga uopšte ne zanima

U toku emisije ”Pitanja gledalaca”, a voditelj je Milan Milošević. Naredno pitanje pročitao je Aniti Stanojlović. Da li se…

2 sata ago