Categories: Novosti

HRT: Župan Komadina odgovorio premijeru

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je u petak, reagirajući na jučerašnje ocjene premijera Andreja Plenkovića o ulaganjima u Primorsko-goransku županiju, da zahvaljuje premijeru Plenkoviću što građanima vraća njihov novac.

 Uizjavi za novinare Komadina je upitao tko bi uopće trebao ulagati u sve krajeve, osim Vlade, iz državnog proračuna ili iz europskih fondova, te je ponovio kako je Hrvatska visokocentralizirana država.

– Građani trebaju znati da je Primorsko-goranska županija neto uplatitelj u državni proračun te da je razlika između onog što uplati i onog što se vraća u ovaj kraj kroz redovno poslovanje države milijardu kuna. No, to je zajednički posao, mi pripremamo prostorne planove, strategiju razvoja i projekte, a Vlada ih financira u iznosu u kojem ne mogu gradovi, općine i županija, kazao je.

Župan Komadina je rekao da je ministru Olegu Butković poslao poruku preko Facebooka da se mogu naći na kavi kako bi razgovarali o ulaganjima, kao što mu je naložio predsjednik Vlade, samo da mu se najavi dan ranije.

Na pitanje je li demokracija zabranjivati ulazak članovima HDZ-a u kafić, Komadina je odgovorio da je to bila vjerojatno stilska figura vlasnika koji je prosvjedovao jer ne može raditi pa je poistovjetio Vladu s HDZ-om. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







– To je bilo nešto što se inače ne bi dogodilo u praksi, dodao je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je na jučerašnjoj sjednici Vlade kako bi ministar Butković županu Komadini trebao objasniti koja su državna ulaganja u tu županiju. 

– Kad ministar Butković ode na kavu u kafiće u kojima se diskriminiraju članovi HDZ-a, posebno ministar Beroš i ja, pozovite župana pa mu malo objasnite što sve Vlada radi za naše sugrađane u Primorsko-goranskoj županiji. Bit će to blagotvorno i korisno za sve, rekao je jučer Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Abdulah Sidran ‘u svakom pogledu’

Akademik, scenarista, slučajni reper, kompleksna ličnost, pjesnik vječnik. Sve su ovo uloge Abdulaha Sidrana, jednog…

46 minuta ago

Banjalučanin zabrinuo Piksija

Fudbalski reprezentativac Srbije Srđan Babić povrijedio se tokom polufinalnog duela Kupa Rusije između njegovog Spartaka…

47 minuta ago

Serija U klinču 3, epizoda 18: Guru fakulteta (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Serija "U klinču 3" epizoda 18 - "Guru fakulteta":Pop leži povređen na sceni fakulteta, Aljoša…

53 minute ago

U Neumu upecan najopasniji morski pas Jadrana

NEUM - Lokalni ribar danas je u Neumu ulovio Modrulja, morskog psa koji je još…

2 sata ago

Dok drugi roštiljaju, pogledajte šta Amra i Edin Džeko rade za 1. maj

Dok manje-više svi roštiljaju ili okreću janje povodom 1. maja, Međunarodnog dana rada, kapiten fudbalske…

2 sata ago

Deseci uhićenih u Gruziji na prosvjedu protiv “zakona o stranim agentima”

Deseci ljudi uhićeni su u Gruziji nakon što je policija u glavnom gradu Tbilisiju suzavcem…

3 sata ago