in

HRT: Župan Komadina odgovorio premijeru

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je u petak, reagirajući na jučerašnje ocjene premijera Andreja Plenkovića o ulaganjima u Primorsko-goransku županiju, da zahvaljuje premijeru Plenkoviću što građanima vraća njihov novac.

 Uizjavi za novinare Komadina je upitao tko bi uopće trebao ulagati u sve krajeve, osim Vlade, iz državnog proračuna ili iz europskih fondova, te je ponovio kako je Hrvatska visokocentralizirana država.

– Građani trebaju znati da je Primorsko-goranska županija neto uplatitelj u državni proračun te da je razlika između onog što uplati i onog što se vraća u ovaj kraj kroz redovno poslovanje države milijardu kuna. No, to je zajednički posao, mi pripremamo prostorne planove, strategiju razvoja i projekte, a Vlada ih financira u iznosu u kojem ne mogu gradovi, općine i županija, kazao je.

Župan Komadina je rekao da je ministru Olegu Butković poslao poruku preko Facebooka da se mogu naći na kavi kako bi razgovarali o ulaganjima, kao što mu je naložio predsjednik Vlade, samo da mu se najavi dan ranije.

Na pitanje je li demokracija zabranjivati ulazak članovima HDZ-a u kafić, Komadina je odgovorio da je to bila vjerojatno stilska figura vlasnika koji je prosvjedovao jer ne može raditi pa je poistovjetio Vladu s HDZ-om. 

– To je bilo nešto što se inače ne bi dogodilo u praksi, dodao je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je na jučerašnjoj sjednici Vlade kako bi ministar Butković županu Komadini trebao objasniti koja su državna ulaganja u tu županiju. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku– Kad ministar Butković ode na kavu u kafiće u kojima se diskriminiraju članovi HDZ-a, posebno ministar Beroš i ja, pozovite župana pa mu malo objasnite što sve Vlada radi za naše sugrađane u Primorsko-goranskoj županiji. Bit će to blagotvorno i korisno za sve, rekao je jučer Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

U FBiH zaposleno 518.185 osoba

Umro legendarni Đorđe Balašević