Categories: Biznis

Ambasador Švicarske posjetio FIPA-u – Business Magazine

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Milica Marković primila je ambasadora Švicarske u BiH Nj.E. Daniela Hunna kako bi razgovarali o trenutnoj ekonomskoj saradnji između dvije zemlje s fokusom na realizovana ulaganja iz Švicarske, te o interesu novih investitora za ulaganjem u BiH.

Upoznala je ambasadora o mogućnostima ulaganja u energetski i poljoprivredni sektor, te  IT, drvni i sektor turizma, ističući važnost korištenja prirodnih potencijala u svrhu promocije investicijskih mogućnosti Bosne i Hercegovine. Istakla je da je saradnja između FIPA-e i Ambasade jako bitna po mnogim osnovama, a prije svega u omogućivanju potencijalnim investitorima da dođu do relevantnih podataka o ulaganju u BiH.

Ambasador Hunn je istakao da je veliki potencijali za ulaganje u bh. dijaspori u Švicarskoj koja  broji preko 60 000 hiljada osoba u ovoj zemlji.

FIPA je na raspolaganju investitorima za sva pitanja, počevši od onih vezanih za registraciju firme, preko potrebnih dozvola do radno-pravnog zakonodavstva, te raspolaže s velikim brojem tehnički pripremljenih investicionih projekata koji mogu biti realizirani u kratkom roku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Agencija i Ambasada mogu više sarađivati na polju organizacije poslovnih foruma između švicarskih investitora i domaćih predlagača projekta.

Švicarska se nalazi na 10 mjestu po iznosu ulaganja u BiH s uloženih 457 miliona KM  do sada. Među najznačajnijim investitorima iz Švajcarske u BiH su: Arcelor Mittal (metalska industrija), Daccomet AG – Standard a.d. Prnjavor (drvna idustrija), Bontex d.o.o. Maglaj (tekstilna industrija), Wagner Automotiv d.o.o. Gradačac (automobilska industrija), itd.

Redakcija

Recent Posts

Hrvatska obilježava 29 godina od operacije “Bljesak”

U Okučanima obilježena 29. obljetnica VRO 'Bljesak' Foto: Matija Habljak / PIXSELLHrvatska obilježava 29. godišnjicu…

25 minuta ago

Tuhel okrivio jednog igrača za oba primljena gola

Bajern i Real Madrid su remizirali u Minhenu rezultatom 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige…

26 minuta ago

How to Avoid Chores 🧹😅

Hey Alan Army, this is Alan Chikin Chow! This video is called How to Avoid…

33 minute ago

Haris Džinović se oglasio nakon priče da ima novu djevojku koja liči na Melinu: “To više nije šteta”

Pevač ističe da nema, ali da će imati devojku Haris Džinović oglasio se nakon i…

39 minuta ago

Usvojena lista reformi u BiH za provedbu plana rasta za Zapadni Balkan

Radni tim u Bosni i Hercegovini, kojim predsjedava  predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, usaglasio…

1 sat ago

NEVJEROVATNI PODATCI: Čolino bogatstvo se procjenjuje na 25 miliona eura

Najveća balkanska zvijezda Zdravko Čolić je prema pisanju čuvenog američkog sajta “Celebritynetworth” jedan od najimućnijih…

2 sata ago