in

Ambasador Švicarske posjetio FIPA-u – Business Magazine

Slatka-Tajna.Eu

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Milica Marković primila je ambasadora Švicarske u BiH Nj.E. Daniela Hunna kako bi razgovarali o trenutnoj ekonomskoj saradnji između dvije zemlje s fokusom na realizovana ulaganja iz Švicarske, te o interesu novih investitora za ulaganjem u BiH.

Upoznala je ambasadora o mogućnostima ulaganja u energetski i poljoprivredni sektor, te  IT, drvni i sektor turizma, ističući važnost korištenja prirodnih potencijala u svrhu promocije investicijskih mogućnosti Bosne i Hercegovine. Istakla je da je saradnja između FIPA-e i Ambasade jako bitna po mnogim osnovama, a prije svega u omogućivanju potencijalnim investitorima da dođu do relevantnih podataka o ulaganju u BiH.

Ambasador Hunn je istakao da je veliki potencijali za ulaganje u bh. dijaspori u Švicarskoj koja  broji preko 60 000 hiljada osoba u ovoj zemlji.

FIPA je na raspolaganju investitorima za sva pitanja, počevši od onih vezanih za registraciju firme, preko potrebnih dozvola do radno-pravnog zakonodavstva, te raspolaže s velikim brojem tehnički pripremljenih investicionih projekata koji mogu biti realizirani u kratkom roku.

Agencija i Ambasada mogu više sarađivati na polju organizacije poslovnih foruma između švicarskih investitora i domaćih predlagača projekta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Švicarska se nalazi na 10 mjestu po iznosu ulaganja u BiH s uloženih 457 miliona KM  do sada. Među najznačajnijim investitorima iz Švajcarske u BiH su: Arcelor Mittal (metalska industrija), Daccomet AG – Standard a.d. Prnjavor (drvna idustrija), Bontex d.o.o. Maglaj (tekstilna industrija), Wagner Automotiv d.o.o. Gradačac (automobilska industrija), itd.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ODAO SE POROCIMA: David Dragojević nakon raskida se prepustio užitku

KAD JE KRIZA,SVE ŠTO SE URADI JE POGREŠNO: Ćemo će se izležavati dok korona ne prođe