Categories: Estrada

DRAŽEN ŽERIĆ ŽERA: Najviše volim spremati pitu i ćevape

Dražen Žerić Žera, frontmen Crvene jabuke, najavljuje nove pjesme i promocije benda koji više od tri desetljeća živi na sceni. Novi album „Tvrđava“ je pred publikom, a iako su vremena čudna zbog korone i svega što se dešava, on ne odusatje. Strast mu je kuhanje, a sati mu brzo prolete uz blizankinje, školarke koje, baš kao i njihovi vršnjaci, imaju hrpu obaveza. Žera otkriva da je u kuhinji majstor za ćevape i pite, ali i za njegovo podneblje jednog neobičnog jela, a to je fišpaprikaš.

 Hit u regiji

Kako biste opisali novi album koji je upravo izašao pred sud javnosti?

-‘Tvrđava’ je naš novi studijski album, a kao i u prethodnima, uvijek se trudimo prenijeti iskrenu emociju. Iza svake naše pjesme stoji odlična autorska ekipa koja zna napraviti melodiju i tekst i mislim da to prepoznaje naša publika. Većinu pjesama na novom albumu potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo i Dragana Kajtazović Šenkovski, a ostatak ekipe čine Dino Muharemović, Laris Pašalić, Samir Kadirić, Željko Krznarić, Dragan Spajić Gale i Mirosav Stolica. Produkciju cijelog albuma potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo, Dražen Žerić, Laris Pašalić i Marin Meštrović. Uvijek želimo da na albumu imamo dosta pjesama, tako je i na ovom petnaest sjajnih pjesama u kojima su gosti Bojan Žerić Zer0, gost u pjesmi ‘Gloria’, Rijad Gvozden recitira u pjesmi ‘Ljeto’, u pjesmi ‘Šta kad poljubaca nema’ gostuje Alen Hrbinić. Poznati sarajevski glumac Josip Pejaković gostuje čak na dvije, ‘Tvrđava’ i ‘Moj brate’, koju i autorski potpisuje. Kao bonus smo izdvojili pjesmu ‘Aleje ljubavi’, pjesmu u kojoj sam ja gost Željku Samardžiću,a pjesma je vrlo brzo postala hit diljem regije.

Nekako se čini da medijski niste toliko zastupljeni, a u biti neprestano radite i imate koncerte?

-Bitno je da nisi lažnjak. Kad kao klinac osjetiš u sebi muziku i poriv da se njom baviš, onda kreneš vježbati, mučiš se i trudiš bez nekakve senzacije jer sve senzacije su kratkotrajne. Dobra pjesma uvijek nađe put do publike, mediji možda samo ubrzaju taj put. Dugo smo na sceni, imamo sjajnu i vjernu publiku koja nas prati i znaju kad objavimo nešto novo, tako da sam medijska pojavljivanja sveo na najmanju moguću mjeru.

 Ima li neka pjesma s novog albuma u pozadinu neku uzbudljivu, neobičnu priču?

-Ima. Pjesmu ‘Nebesko platno’ posvetili smo našem Davoru Papiću koji je izgubio život 2017. Bio je jedan od najbolji sarajevskih grafičkih dizajnera kojem dugujemo sve odlične omote naših albuma, plakata i svega što je vezano za Jabuku, a zaslužan je i za pokret 80-ih u Sarajevu.

Kako provodite dane?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







-Svi smo u ovoj nemiloj situaciji i svi priželjkujemo da ona što prije završi. Kao u mojoj novoj pjesmi ‘Gloria’ – ova vremena kada budu davna. Čekam kao i svi drugi i tražim optimizam u svakodnevnim stvarima. Sada sam posvećen porodici su nam koncerti odgođeni. Bez obzira na to, pred nama je novi album koji promovišemo, a nadam se da ćemo već iduće godine uživo s publikom pjevati i nove pjesme. Trideset i pet godina je brzo proletjelo. Bilo je toliko lijepih koncerata i putovanja i svaka turneja je donijela neke uspomene. Ne bih izdvajao niti jedan koncert, ali nam je drago kad se vratimo u neke gradove do kojih nije lako doći, poput Londona i The Grand Theatrea. Za nas je cijeli svijet jedna kolijevka.

 Školska djeca

Kako biste ukratko opisali privatni život?

-Imam dvije curice, blizanke oko kojih se vrti svaki moj dan, škola i izvanškolske aktivnosti. Vjerujem da svaki roditelj sa školskom djecom zna koliko je to zapravo obaveza. Ono malo slobodnog vremena koje imam sjedim na terasi svog bara i uživam u dobrom espresu.

 Imate li neki hobi, nešto za opuštanje što vam smanjuje stres?

-Volim kuhati, to me opušta i ko god je probao moja jela, kaže da odlično kuham, a najviše volim spremati i jesti ćevape i pitu.

Nakon tolikih godina na sceni je li se u vama i dalje budi strast kada izađete pred publiku?

-Još uvijek imam onaj osjećaj kao i prije 35 godina kada smo počinjali. Mislim da je iskrenost naša tajna dugovječnosti. Ako ti stvoriš atmosferu na pozornici, to ti publika vraća i to nas drži da svaki put na koncertu dajemo sve od sebe, da nam svima bude odlično. Zato imamo turneje po cijelom svijetu i jako puno koncerata.

Redakcija

Recent Posts

Poznate grupe za međunarodni Counter-Strike turnir u Beogradu

​Fissure je zvanično otkrio grupe za internacionalni CS2 turnir BetBoom Dacha Belgrade 2024, koji će…

9 minuta ago

Evropska zemlja u kojoj se najduže živi

MADRID - U Španiji ljudi u prosjeku žive 84 godine, pa je u toj mediteranskoj…

12 minuta ago

Spasioci nakon pet dana otkopali tijelo nastradalog rudara tuzlanskog rudnika Kreka

Pripadnici čete za spašavanje su 7. maja, oko 17.00 sati, došli do tijela tragično nastradalog…

2 sata ago

ANA NIKOLIĆ PRIZNALA VEZU SA RALETOM

Nakon što je Kurir prvi pisao o haosu i neredu u stanu Gorana Ratkovića Raleta…

2 sata ago

Italijan pobjednik četvrte etape utrke Giro d‘Italia

Talijanski biciklist Đžonatan Milan, član ekipe Lidl Trek, pobjednik je četvrte etape utrke Giro d‘Italija,…

2 sata ago