in

DRAŽEN ŽERIĆ ŽERA: Najviše volim spremati pitu i ćevape

Slatka-Tajna.Eu

Dražen Žerić Žera, frontmen Crvene jabuke, najavljuje nove pjesme i promocije benda koji više od tri desetljeća živi na sceni. Novi album „Tvrđava“ je pred publikom, a iako su vremena čudna zbog korone i svega što se dešava, on ne odusatje. Strast mu je kuhanje, a sati mu brzo prolete uz blizankinje, školarke koje, baš kao i njihovi vršnjaci, imaju hrpu obaveza. Žera otkriva da je u kuhinji majstor za ćevape i pite, ali i za njegovo podneblje jednog neobičnog jela, a to je fišpaprikaš.

 Hit u regiji

Kako biste opisali novi album koji je upravo izašao pred sud javnosti?

-‘Tvrđava’ je naš novi studijski album, a kao i u prethodnima, uvijek se trudimo prenijeti iskrenu emociju. Iza svake naše pjesme stoji odlična autorska ekipa koja zna napraviti melodiju i tekst i mislim da to prepoznaje naša publika. Većinu pjesama na novom albumu potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo i Dragana Kajtazović Šenkovski, a ostatak ekipe čine Dino Muharemović, Laris Pašalić, Samir Kadirić, Željko Krznarić, Dragan Spajić Gale i Mirosav Stolica. Produkciju cijelog albuma potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo, Dražen Žerić, Laris Pašalić i Marin Meštrović. Uvijek želimo da na albumu imamo dosta pjesama, tako je i na ovom petnaest sjajnih pjesama u kojima su gosti Bojan Žerić Zer0, gost u pjesmi ‘Gloria’, Rijad Gvozden recitira u pjesmi ‘Ljeto’, u pjesmi ‘Šta kad poljubaca nema’ gostuje Alen Hrbinić. Poznati sarajevski glumac Josip Pejaković gostuje čak na dvije, ‘Tvrđava’ i ‘Moj brate’, koju i autorski potpisuje. Kao bonus smo izdvojili pjesmu ‘Aleje ljubavi’, pjesmu u kojoj sam ja gost Željku Samardžiću,a pjesma je vrlo brzo postala hit diljem regije.

Nekako se čini da medijski niste toliko zastupljeni, a u biti neprestano radite i imate koncerte?

-Bitno je da nisi lažnjak. Kad kao klinac osjetiš u sebi muziku i poriv da se njom baviš, onda kreneš vježbati, mučiš se i trudiš bez nekakve senzacije jer sve senzacije su kratkotrajne. Dobra pjesma uvijek nađe put do publike, mediji možda samo ubrzaju taj put. Dugo smo na sceni, imamo sjajnu i vjernu publiku koja nas prati i znaju kad objavimo nešto novo, tako da sam medijska pojavljivanja sveo na najmanju moguću mjeru.

 Ima li neka pjesma s novog albuma u pozadinu neku uzbudljivu, neobičnu priču?

-Ima. Pjesmu ‘Nebesko platno’ posvetili smo našem Davoru Papiću koji je izgubio život 2017. Bio je jedan od najbolji sarajevskih grafičkih dizajnera kojem dugujemo sve odlične omote naših albuma, plakata i svega što je vezano za Jabuku, a zaslužan je i za pokret 80-ih u Sarajevu.

Kako provodite dane?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Svi smo u ovoj nemiloj situaciji i svi priželjkujemo da ona što prije završi. Kao u mojoj novoj pjesmi ‘Gloria’ – ova vremena kada budu davna. Čekam kao i svi drugi i tražim optimizam u svakodnevnim stvarima. Sada sam posvećen porodici su nam koncerti odgođeni. Bez obzira na to, pred nama je novi album koji promovišemo, a nadam se da ćemo već iduće godine uživo s publikom pjevati i nove pjesme. Trideset i pet godina je brzo proletjelo. Bilo je toliko lijepih koncerata i putovanja i svaka turneja je donijela neke uspomene. Ne bih izdvajao niti jedan koncert, ali nam je drago kad se vratimo u neke gradove do kojih nije lako doći, poput Londona i The Grand Theatrea. Za nas je cijeli svijet jedna kolijevka.

 Školska djeca

Kako biste ukratko opisali privatni život?

-Imam dvije curice, blizanke oko kojih se vrti svaki moj dan, škola i izvanškolske aktivnosti. Vjerujem da svaki roditelj sa školskom djecom zna koliko je to zapravo obaveza. Ono malo slobodnog vremena koje imam sjedim na terasi svog bara i uživam u dobrom espresu.

 Imate li neki hobi, nešto za opuštanje što vam smanjuje stres?

-Volim kuhati, to me opušta i ko god je probao moja jela, kaže da odlično kuham, a najviše volim spremati i jesti ćevape i pitu.

Nakon tolikih godina na sceni je li se u vama i dalje budi strast kada izađete pred publiku?

-Još uvijek imam onaj osjećaj kao i prije 35 godina kada smo počinjali. Mislim da je iskrenost naša tajna dugovječnosti. Ako ti stvoriš atmosferu na pozornici, to ti publika vraća i to nas drži da svaki put na koncertu dajemo sve od sebe, da nam svima bude odlično. Zato imamo turneje po cijelom svijetu i jako puno koncerata.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nedim Sladić najavljuje promjenu vremenskih prilika: Pripremite se, stiže nam snijeg!

Rekordni pad prodaje u luksuznom sektoru