Categories: Novosti

Pandemija ne jenjava, Rusija otvara privremene bolnice

Zemlje diljem svijeta i dalje se suočavaju s velikim brojem novih slučajeva zaraze koronavirusom, uključujući Rusiju koja danas ima rekordnih 22.778 novozaraženih i otvara privremene bolnice kako bi mogla prihvatiti sve više teško oboljelih od koronavirusa.
➡️ Koronavirus – najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

U zemlji od 145 milijuna ljudi, privremene bolnice otvaraju se u brojnim gradovima, a u Moskvi je jedna podignuta na klizalištu Krylatskoe, sportskoj dvorani u kojoj se inače održavaju natjecanja u brzom klizanju. U toj je dvorani pripremnljeno dodatnih 1300 bolničkih kreveta s bocama s kisikom i CT uređajima, a o pacijentima se brine više od 100 liječnika i medicinskih sestara.

– Jako smo dobro pripremljeni, kazao je glavni liječnik Andrej Škoda.

Unatoč stalnom porastu broja zaraženih i umrlih, Rusija za sada ne planira uvesti mjere zatvaranje cijele zemlje. Iznimki ima pa je tako sibirska regija Burjatija na dva tjedna odlučila potpuno zatvoriti barove, restorane, prodajne centre i javne ustanove. U Rusiji se do sada zarazilo sveukupno 1,948.603 ljudi, a umrlo 33.489.

Iran danas također obara crne rekorde s 13.053 novih slučajeva zaraze i 486 umrlih u 24 sata. Iran je najpogođenija bliskoistočna zemlja pandemijom. Do sada se u Iranu novim koronavirusom sveukupno zarazilo 775.120 ljudi, dok se broj umrlih popeo na 41.979. Vlada je najavila uvođenje strožih epidemioloških mjera u Teheranu i ostalim gradovima od 21. studenoga. Mjere će biti na snazi dva tjedna.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Češka je jučer zabilježila novih 1887 slučajeva zaraze, što je najniži broj od 4. listopada, a ministarstvo zdravstva je izvijestilo o 150 novih smrtnih slučajeva. Sveukupan se broj umrlih od 29. listopada udvostručio na 6208. Od početka pandemije u ožujku, u zemlji od 10,7 milijuna stanovnika zarazilo se njih 460.116.

Švicarska je u posljednja tri dana zabilježila 12.839 novozaraženih, objavile su zdravstvene vlasti. Švicarska i Lihtejštajn su do sada zabilježili sveukupno 269.974 zaraženih. Broj umrlih narastao je na 3158.

Nakon što je imala vrhunac zaraze od 86.852 slučaja u jednom danu 7. studenoga, kada je već bila devet dana zatvorena, u Francuskoj je broj novih infekcija snažno pao na prosjek od 27.786 u posljednjih sedam dana. Francuska je ušla u novo zatvaranje 30. listopada i ono bi trebalo trajati do početka prosinca. Unatoč ohrabrujućim znakovima, francuski ministar zdravstva Olivier Veran rekao je da je prerano proglasiti pobjedu u borbi protiv pandemije. Tvrdi da vlasti polako preuzimaju kontrolu nad epidemijom, ali da virus još nije pobijeđen.

Redakcija

Recent Posts

Svjetska banka procijenila troškove obnove u Ukrajini na 486 milijardi dolara

15 milijardi dolara potrebno Ukrajini za hitnu obnovu u 2024. 500 obrazovnih institucija obnovljeno prošle…

11 minuta ago

Koliko minuta ljutnje povećava rizik od srčanog udara

Samo osam minuta ljutnje može dramatično povećati rizik od srčanog udara, upozoravaju naučnici. Novo istraživanje…

43 minute ago

Vatrogasci: Imat ćemo kaos ako se ovo ne riješi do početka lipnja

Prosvjed vatrogasacaFoto: Sanjin Strukic / PIXSELLPod zvucima sirene i geslom "Lažima se vatre ne gase"…

1 sat ago

Karlos Alkaraz propušta masters u Rimu

Karlos Alkaraz preskočiće masters u Rimu koji je planirano da se igra naredne sedmice. Španski…

1 sat ago

MLADENOVIĆKA IMALA UDES: Automobil totalno uništen, pjevačica prebačena u Urgentni centar

Aleksandra Mladenović sinoć je imala saobraćajku u Beogradu na vodi! Popularna pevačica Aleksandra Mladenović sinoć…

2 sata ago

Sudbina joj je odredila tugu: Ana Bekuta ostala bez para i krova nad glavom

Životna priča Ane Bekute tera na suze Pevačica Ana Bekuta nerado govori o ovom bolnom…

3 sata ago