in

Pandemija ne jenjava, Rusija otvara privremene bolnice

Slatka-Tajna.Eu

Zemlje diljem svijeta i dalje se suočavaju s velikim brojem novih slučajeva zaraze koronavirusom, uključujući Rusiju koja danas ima rekordnih 22.778 novozaraženih i otvara privremene bolnice kako bi mogla prihvatiti sve više teško oboljelih od koronavirusa.
➡️ Koronavirus – najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

U zemlji od 145 milijuna ljudi, privremene bolnice otvaraju se u brojnim gradovima, a u Moskvi je jedna podignuta na klizalištu Krylatskoe, sportskoj dvorani u kojoj se inače održavaju natjecanja u brzom klizanju. U toj je dvorani pripremnljeno dodatnih 1300 bolničkih kreveta s bocama s kisikom i CT uređajima, a o pacijentima se brine više od 100 liječnika i medicinskih sestara.

– Jako smo dobro pripremljeni, kazao je glavni liječnik Andrej Škoda.

Unatoč stalnom porastu broja zaraženih i umrlih, Rusija za sada ne planira uvesti mjere zatvaranje cijele zemlje. Iznimki ima pa je tako sibirska regija Burjatija na dva tjedna odlučila potpuno zatvoriti barove, restorane, prodajne centre i javne ustanove. U Rusiji se do sada zarazilo sveukupno 1,948.603 ljudi, a umrlo 33.489.

Iran danas također obara crne rekorde s 13.053 novih slučajeva zaraze i 486 umrlih u 24 sata. Iran je najpogođenija bliskoistočna zemlja pandemijom. Do sada se u Iranu novim koronavirusom sveukupno zarazilo 775.120 ljudi, dok se broj umrlih popeo na 41.979. Vlada je najavila uvođenje strožih epidemioloških mjera u Teheranu i ostalim gradovima od 21. studenoga. Mjere će biti na snazi dva tjedna.

Češka je jučer zabilježila novih 1887 slučajeva zaraze, što je najniži broj od 4. listopada, a ministarstvo zdravstva je izvijestilo o 150 novih smrtnih slučajeva. Sveukupan se broj umrlih od 29. listopada udvostručio na 6208. Od početka pandemije u ožujku, u zemlji od 10,7 milijuna stanovnika zarazilo se njih 460.116.

Švicarska je u posljednja tri dana zabilježila 12.839 novozaraženih, objavile su zdravstvene vlasti. Švicarska i Lihtejštajn su do sada zabilježili sveukupno 269.974 zaraženih. Broj umrlih narastao je na 3158.

Nakon što je imala vrhunac zaraze od 86.852 slučaja u jednom danu 7. studenoga, kada je već bila devet dana zatvorena, u Francuskoj je broj novih infekcija snažno pao na prosjek od 27.786 u posljednjih sedam dana. Francuska je ušla u novo zatvaranje 30. listopada i ono bi trebalo trajati do početka prosinca. Unatoč ohrabrujućim znakovima, francuski ministar zdravstva Olivier Veran rekao je da je prerano proglasiti pobjedu u borbi protiv pandemije. Tvrdi da vlasti polako preuzimaju kontrolu nad epidemijom, ali da virus još nije pobijeđen.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Andreana Čekić ide na vantjelesnu oplodnju?

SDP BiH ”na velika vrata ponovo ušao u Hercegovinu” / Bljesak.info