Categories: Estrada

NADA TOPČAGIĆ NEUTJEŠNA: Njegova smrt ju je slomila

Poznata pjevačica narodne muzike Nada Topčagić pokojnog Krunoslava Kiću Slabinca poznaje dugi niz godina, a osim što su zajedno pjevali na koncertima i privatnim veseljima, oni su bili i prijatelji.

Nada kroz suze za priznaje da je s ogromnom tugom i bolom primila vijest o smrti kolege kog je obožavala, a otkriva i kako je izgledao njihov posljednji susret.

– Baš me je potresla vijest o njegovom odlasku. To je pjevač moje mladosti. Sjetila sam se jednog njegovog velikog hita ”Zbog jedne divne crne žene”. Tu pjesmu smo slušali po čitav dan u Makarskoj. Bilo je to lijepo i nepovratno vrijeme. Bila sam ponosna na njega. Posljednji put smo zajedno pjevali jednu svadbu u Minhenu. Bilo je to zadnje druženje sa Kićom. Mnogo toga lijepog me vezuje za njega. Neka mu je laka zemlja, a porodici iskreno saučešće – rekla je Nada o smrti kolege za Pink.rs.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Podsjetimo, jedan od najpoznatijih pjevača sa prostora bivše Jugoslavije Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je jučer. Pjevač je u proteklih mjeseci nekoliko puta bio operisan, a premda su se njegovi bližnji nadali da će sve krenuti na bolje, ljekari su ih u više navrata spremali i za ono najgore. Iza sebe je ostavio neutješne sinovi Pavoa (41) i Ivana (39), prijatelje i brojne obožavatelje. Prema ranijim navodima RTL-a, pjevaču se stanje zakomplikovalo nakon operacije srca. Poslije prve operacije uslijedile su još dvije, a sve ovo je bilo previše da bi organizam Kića Slabinca podnio. Kao pjevač, kompozitor, gitarista i aranžer ostvario je velike uspehe širom Jugoslavije i pobjednik je mnogih manifestacija na Balkanu, poput Beogradskog proljeća, festivala u Opatiji, Splitu i drugih. Poznat je kao pjevač zabavne muzike, ali i slavonske narodne.

(Express/pink)

Redakcija

Recent Posts

Trenira li policija mentalno zdravlje?

U državama Evropske unije pregledi se ponavljaju na tri do pet godina, dok u državama…

22 minute ago

Sestra je odigrala ključnu ulogu u razvoju danas sjajnog napadača

Atalanta je i ove sezone evropski hit. Izborili su plasman u polufinale Lige Evrope, a…

24 minute ago

Uz ovaj sastojak vaše staklo će se cakliti kao novo

Borba sa mrljama od vode na staklenim površinama može biti prava muka, ali postoje dva…

2 sata ago

Drama u Rijeci, Dinamo na pragu nove titule

Fudbaleri Dinama na dobrom su putu da nastave sa dominacijom u Hrvatskoj. Aktuelni šampion je…

2 sata ago

Rubljov poslije preokreta do titule u Madridu

Ruski teniser Andrej Rubljov došao je do svoje druge masters titule u Madridu poslije preokreta…

4 sata ago