Categories: Biznis

JAVNI POZIV za IT firme za izradu web shopova  za unapređenje e-trgovine u BiH.

MarketMakers projekt sa kompanijama OLX BiH, DHL, Monri Payments, Visa, UniCredit, OREA Bazaar, Udruženje ARBITRI, Bit Alijansa  te agencijom Universal Media implementira projekt za razvoj e-tržišta u BiH.

Intervencija se sastoji od kampanje za promociju e-trgovine, podrške firmama za uspostavu e-shopova na OLX platformi i podrške firmama za uspostavu i razvoj vlastitog web shopa. Trenutno je poziv otvoren za IT firme za izradu web shopova u okviru ove intervencije. Sufinansiranje kreiranja web shopova u BiH je namijenjeno svim firmama koje imaju potencijal za rast, razvoj i generiranje novih radnih mjesta. Web shopovi firmi koje dolaze iz sektora prodaje i proizvodnje odjeće, obuće, kozmetike, elektro i kućanskih aparata, mašina, alata i usluga će imati prednost.

Cilj ove intervencije je rast i razvoj e-trgovine u BiH te kreiranje novih radnih mjesta. Komunikacija sa ključnim akterima u e-trgovini je dovela do saznanja da je rast e-trgovine u BiH mogućetimulirati putem uvezivanja trgovaca sa svim drugim akterima u cilju njihovog lakšeg i bržeg izlaska na e-tržište, podizanjem svijeti trgovaca i kupaca o sigurnosti i koristi e-trgovine i putem direktnih poticaja trgovcima za primjenom/unapređenjem online prodaje.  Intervencija se sastoji od kampanje za promociju e-trgovine, podrške frmama za uspostavu e-shopova na OLX platformi, podrške frmama za uspostavu i razvoj vlastiog web shopa.

Predmet javnog poziva je dostavljanje ponuda za izradu web shopova krajnjim korisnicima (firmama). Troškovi izrade web shopova, koji budu odabrani, bit će sufnancirani od strane MarketMakers projekta u maksimalnom iznosu do 20 posto ukupnog troška, pri čemu maksimalna podrška MarketMakers-a ne može biti veća do 4.000 KM po jednom web shopu.

Javni poziv je otvoren do kraja oktobra 2020. godine. MarketMakers projekt je podržan od Vlade Švicarske, a implementira ga konzorcij Helvetas Schweiz i Kolektiv (MojPosao.ba).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Više informacija o načinu prijave pronađite na linku https://bhs.marketmakers.ba/informacione-tehnologije.html

 

 

Redakcija

Recent Posts

Težak poraz “Zmajeva“ u Portugalu

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od selekcije Portugala u prvoj utakmici…

12 minuta ago

Korisni i kratki saveti stručnjaka kako da tretirate prelijepu hortenziju

Kako je počelo lijepo vrijeme, zelene površine po gradu ali i u domaćinstvima došle su…

26 minuta ago

MIRZA SELIMOVIĆ OBJAVIO SLIKU MAJKE i obratio joj dirljivim riječima na poseban dan

Mirza Selimović oglasio se drugog maja putem Facebooka i javno zatražio pomoć za svoju majku,…

2 sata ago

U Malmöu veliki prosvjed protiv sudjelovanja Izraela na Euroviziji

Prosvjedi u Švedskoj zbog Izraela na EurosonguFoto: Johan Nilsson/TT / ReutersViše tisuća ljudi mirno je…

2 sata ago

Nestvarni Bajer pisao novu istoriju fudbala

Fudbaleri Bajer Leverkuzena i Atalante iz Bergama plasirali su se u finale Lige Evrope. Ova…

2 sata ago

OGLASIO SE SANTANA O PRIČAMA DA JE OD SVAKOG GOSTA TRAŽIO 500€! Evo da li je svadbu pravio na kompenzaciju, od kume dobili 10.000€

Bora Santana i dalje sabira utiske sa venčanja sa Milicom Kemez. Rijaliti zvezdi su zasmetale…

3 sata ago