in

JAVNI POZIV za IT firme za izradu web shopova  za unapređenje e-trgovine u BiH.

Slatka-Tajna.Eu

MarketMakers projekt sa kompanijama OLX BiH, DHL, Monri Payments, Visa, UniCredit, OREA Bazaar, Udruženje ARBITRI, Bit Alijansa  te agencijom Universal Media implementira projekt za razvoj e-tržišta u BiH.

Intervencija se sastoji od kampanje za promociju e-trgovine, podrške firmama za uspostavu e-shopova na OLX platformi i podrške firmama za uspostavu i razvoj vlastitog web shopa. Trenutno je poziv otvoren za IT firme za izradu web shopova u okviru ove intervencije. Sufinansiranje kreiranja web shopova u BiH je namijenjeno svim firmama koje imaju potencijal za rast, razvoj i generiranje novih radnih mjesta. Web shopovi firmi koje dolaze iz sektora prodaje i proizvodnje odjeće, obuće, kozmetike, elektro i kućanskih aparata, mašina, alata i usluga će imati prednost.

Cilj ove intervencije je rast i razvoj e-trgovine u BiH te kreiranje novih radnih mjesta. Komunikacija sa ključnim akterima u e-trgovini je dovela do saznanja da je rast e-trgovine u BiH mogućetimulirati putem uvezivanja trgovaca sa svim drugim akterima u cilju njihovog lakšeg i bržeg izlaska na e-tržište, podizanjem svijeti trgovaca i kupaca o sigurnosti i koristi e-trgovine i putem direktnih poticaja trgovcima za primjenom/unapređenjem online prodaje.  Intervencija se sastoji od kampanje za promociju e-trgovine, podrške frmama za uspostavu e-shopova na OLX platformi, podrške frmama za uspostavu i razvoj vlastiog web shopa.

Predmet javnog poziva je dostavljanje ponuda za izradu web shopova krajnjim korisnicima (firmama). Troškovi izrade web shopova, koji budu odabrani, bit će sufnancirani od strane MarketMakers projekta u maksimalnom iznosu do 20 posto ukupnog troška, pri čemu maksimalna podrška MarketMakers-a ne može biti veća do 4.000 KM po jednom web shopu.

Javni poziv je otvoren do kraja oktobra 2020. godine. MarketMakers projekt je podržan od Vlade Švicarske, a implementira ga konzorcij Helvetas Schweiz i Kolektiv (MojPosao.ba).

Više informacija o načinu prijave pronađite na linku https://bhs.marketmakers.ba/informacione-tehnologije.html

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Rijeku Neretvu od bh. vlasti i investitora brane i pred Vijećem Europe

NAKON VJENČANJA: Mina i Filip Car nikad sretniji