Categories: Biznis

Potpisani ugovori o zapošljavanju 110 lica vrijedni oko 700.000 KM na Palama

Ugovore vrijedne oko 700.000 KM potpisao je prošle sedmice Zavod za zapošljavanje Republike Srpske sa 83 poslodavca sa područja opštine Pale, koji će putem ovog programa zaposliti 110 lica.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je da će nezaposlena lica, zahvaljujući programima Zavoda i lokalne zajednice, naći posao, te da ovim činom završavaju realizaciju projekta.

“Pet projekata smo obuhvatili, počevši od pripravnika, zapošljavanja ciljnih grupa, kategorije samozapošljavanja i imamo još jedan projekat u planu koji ćemo realizovati u narednom periodu i bila je prilika da upoznamo poslodavce o namjeri za raspisivanje javnog poziva”, izjavio je Vujičić novinarima.

On je rekao da će u Istočnom Novom Sarajevu potpisati ugovore sa ovim poslodavcima, a naredne sedmice i sa poslodavcima iz Sokoca i Rogatice.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske i poslodavcima, koji su odvojili sredstva da prime 110 pripravnika sa područja lokalne zajednice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Naša je želja da poslodavci među njima prepoznaju dobre poslovne partnere i radnike koje će zadržati. Bićemo srećni ako svi ostanu na poslu jer se na taj način doprinosi smanjenju nezaposlenosti na području opštine Pale”, istaknuo je Jugović.

Redakcija

Recent Posts

Sadiq Khan treći put gradonačelnik Londona

Sadiq KhanFoto: Toby Melville / ReutersLaburist Sadiq Khan pobijedio je na izborima za gradonačelnika Londona,…

25 minuta ago

Real špampion Španije, Đirona preko Barse u Ligu šampiona

Fudbaleri Real Madrida obezbijedili su 36. šampionsku titulu, nakon što su danas u 34. kolu…

26 minuta ago

Dragocjeni lijek iz prirode, obavezno je sada naberite i čuvajte za zimu

U ovo doba godine žanju se zasadi kamilice, pa obavezno na pijacama potražite cijelu sušenu…

2 sata ago

IVICA PULJIĆ IZ WASHINGTONA SAOPŠTIO VIJEST: Odlazi Gabriel Escobar!

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/gabriel-escobar.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/gabriel-escobar.jpg","caption":"Gabriel Escobar","bg":"cac9d0"}] "Od sredine ovog mjeseca Gabriel Escobar više neće biti zamjenik pomoćnika američkog državnog…

2 sata ago

Šta za Đokovića znači povlačenje Sinera u Rimu

Janik Siner neće učestvovati na Mastersu u Rimu, pošto se zbog povrede kuka povukao sa…

2 sata ago

Mislila je da ima sretan brak i vijernog muža dok nije pogledala u njegov telefon: Poziv koji je usred noći dobio Taške, Viki je potpuno zbunio

Muž Viki Miljković umalo stradao zbog voditeljke Pevačica Viki Miljković u ljubavi je s muzičarem…

3 sata ago