in

Potpisani ugovori o zapošljavanju 110 lica vrijedni oko 700.000 KM na Palama

Slatka-Tajna.Eu

Ugovore vrijedne oko 700.000 KM potpisao je prošle sedmice Zavod za zapošljavanje Republike Srpske sa 83 poslodavca sa područja opštine Pale, koji će putem ovog programa zaposliti 110 lica.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je da će nezaposlena lica, zahvaljujući programima Zavoda i lokalne zajednice, naći posao, te da ovim činom završavaju realizaciju projekta.

“Pet projekata smo obuhvatili, počevši od pripravnika, zapošljavanja ciljnih grupa, kategorije samozapošljavanja i imamo još jedan projekat u planu koji ćemo realizovati u narednom periodu i bila je prilika da upoznamo poslodavce o namjeri za raspisivanje javnog poziva”, izjavio je Vujičić novinarima.

On je rekao da će u Istočnom Novom Sarajevu potpisati ugovore sa ovim poslodavcima, a naredne sedmice i sa poslodavcima iz Sokoca i Rogatice.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske i poslodavcima, koji su odvojili sredstva da prime 110 pripravnika sa područja lokalne zajednice.

“Naša je želja da poslodavci među njima prepoznaju dobre poslovne partnere i radnike koje će zadržati. Bićemo srećni ako svi ostanu na poslu jer se na taj način doprinosi smanjenju nezaposlenosti na području opštine Pale”, istaknuo je Jugović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jedno sentimentalno putovanje sa Indexima

JASNIJA SLIKA O GENOCIDU: Film o Srebrenici Jasmile Žbanić pobijedio u Antaliji