Categories: Dijaspora

U SPLITU ORGANIZIRAN MIMOHOD 8372 – NE ZABORAVIMO SREBRENICU

Dan sjećanja na genocid u Srebrenici obilježen je u petak 10.7.2020. godine tihim i dostojanstvenim mimohodom središtem Splita.
«25 godina – ne zaboravi Srebrenicu« misao je i poruka kolone sjećanja iz koje su odaslane poruke mira, sloge i nade za sve majke, očeve, braću i sestre nedužnih žrtava genocida u Srebrenici.

– Ovo je mimohod mira, nade i suosjećanja – poručio je Kadro Kulašin, predsjednik Koordinacije bošnjačkih organizacija Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Okupljenima se biranim riječima obratio i Edin Nurkić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionale manjine Grada Splita i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Splita.

Među sudionicima splitskog mimohoda u organizaciji Koordinacije bošnjačkih organizacija u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji bio je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je rekao kako je obaveza svih prisjetiti se ovog tužnog dana od prije 25 godina i odati počast svim žrtvama te podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba! – Hrvati itekako suosjećaju i razumiju bol i žrtvu Srebrenice jer slične rane nosimo i u svojoj domovini. Srebrenica, Vukovar. Škabrnja, … nikad se više ne smiju ponoviti. Moramo razvijati kulturu poštivanja žrtava jer iza svake te žrtve netko je zaplakao – naglasio je gradonačelnik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







U mimohodu su sudjelovali i gradski vijećnik Tonći Blažević, izaslanik župana Splitsko-dalmatinskog pročelnik Damir Gabrić te glavni imam splitski, Vahid ef. Hadžić.

Za 25 tužnih godina i sve nevine žrtve na kraju je mimohoda u more bačeno 25 ruža.

Redakcija

Recent Posts

Janik Siner se povukao iz Rima

Italijanski teniser Janik Siner saopštio je danas na društvenim mrežama da neće igrati na mastersu…

34 minute ago

Kada i kako se treba pričestiti?

Pričešće se u pravoslavnoj vjeri smatra najlepšim darom koji vjernici mogu da dobiju od samog…

2 sata ago

Bosna bolja od Slobode, Borac slavio protiv Igokee

Košarkaši Bosne večeras su u Sarajevu, u okviru sedmog kola Lige za prvaka Bosne i…

3 sata ago

Pala Sabalenka za titulu u Madridu

Poljskainja Iga Švjontek osvojila je titulu u Madridu pobjedivši u finalu Beloruskinju Arinu Sabalenku 7:5,…

5 sati ago

Ne pretjerujte sa kuvanim jajima za Vaskrs

Pitanje koje se nerijetko postavlja koliko kuvanih jaja tokom praznika je u redu pojesti kako…

6 sati ago