in

Na RTS-u burno zbog voditeljice porijeklom iz Sarajeva: Uprava raspravljala o njenoj svadbi

Na RTS-u burno zbog voditeljice porijeklom iz Sarajeva: Uprava raspravljala o njenoj svadbi
Slatka-Tajna.Eu

Upravni odbor RTS-a je, između ostalog, raspravljao o emisiji “Jedan dobar dan” Dragane Kosjerine, voditeljice porijeklom iz Sarajeva. Naime, sporan je dio u kojem je prikazana njena svadba.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Upravnog odbora Branislav Klanšček, zamjenik predsjednika Miroslav M. Nikolić, Brako Radun, Filip Rodić, Predrag Azdejković, Nenad Janković i Milivoje Pavlović, prenosi Nova.rs. U zapisniku je navedeno sljedeće:

“Na kraju izvještaja, predsjednik Upravnog odbora Branislav Klanšček je rekao da ga je obavijestio predsjednik Programskog savjeta da je na sjednici savjeta pod tačkom ‘Razno’ bilo riječi, a da se i on saglasio i da smatra da je prikazivanje svadbe Dragane Kosjerine u okviru emisije ‘Jedan dobar dan’, kao i objavljivanje svadbe, slika na sajtu RTS-a, hvatanje bidermajera itd. za žutu štampu, da nije za RTS. Da smatra da je to zloupotreba javnog prostora i da to svakako nije javni interes građana. Rekao je da je tim povodom razgovarao s glavnim i odgovornim urednikom Informativnog programa, koji mu je rekao da on to nije dozvolio.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Novinari spomenutog portala su zatražili komentar Kosjerine, no ona se nije oglasila. Klanšček je na pitanje da li je Upravni odbor preduzeo neke mjere na osnovu svega što je iznijeto na sjednici RTS-a rekao:

“Ja sam svoj stav iznio u samom zapisniku, kao i to da je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Nenad Stefanović bio protiv teksta koji se našao na portalu RTS i da je tražio da se isti ukloni, ali iz kojih razloga do toga nije došlo – nije poznato. Mislim da je to pravo pitanje za Sandru Perović, glavnu i odgovornu urednicu Zabavnog programa kada govorimo o ‘Jednom dobrom danu’. O ovome je bilo riječi i na Programskom savjetu”, rekao je Klanšček za Nova.rs.

Kosjerina se za Bojana Perduva udala 8. juna u Crkvi Svetog Marka u Beogradu, što je privuklo pažnju tamošnjih medija. Zajedno su od 2018. godine.

KLIX.BA

BONUS VIDEO:

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Siner: Nisam razmišljao o predaji

Siner: Nisam razmišljao o predaji

Hrvatska na udaru toplinskog vala, u Kninu u 11 sati izmjerena 34°C

Hrvatska na udaru toplinskog vala, u Kninu u 11 sati izmjerena 34°C